volkswagen-scirocco-1.4-tsi-122-caxa-zam

audi a3 1.4 tfsi distributieketting vervangen

Verlengde/ gerekte distributieketting

Bent u in het bezit van een Audi A1 of A3 met een 1.2 of 1.4 TSI motor en hoort u bij de start of bij het optrekken een ratelend geluid? Dan wijst dat op typische 1.2 en 1.4 TFSI distributieketting probleem. Sommige Audi benzinemotoren lijden onder voortijdig falen van de distributieketting. De 1.4 TFSI en 1.2 TFSI benzinemotor met motorcode CAXA, CAXC, CAVG, CTHG en CBZA is hier helaas een voorbeeld van. Deze motor is voorzien van een distributieketting welke in theorie onderhoudsvrij zouden moeten zijn. In de praktijk zijn er echter regelmatig problemen mee. Het meest voorkomende probleem is de opgerekte distributieketting.

De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders, versleten tandwielen of defecte nokkenasversteller. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:
 

  • Het motorlampje kan gaan branden en kan een foutcode geven in het motormanagement

  • Slecht/onregelmatig stationair lopen

  • Vermogensverlies

  • Er kan geratel uit de motor komen


Als u bij het (koud) starten ratelende, hevig tikkende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. uw auto te diagnosticeren bij ons. Tijdig de problemen met distributieketting ontdekken en de kettingen vervangen is essentieel! Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Het ratelend/tikkend geluid kan steeds frequenter en heviger worden naarmate er meer mee gereden wordt. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Audi afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.

MID

SEASON

SALE

SAVE UP TO

50%