top of page

Seat distributieketting vervangen: Seat Ibiza, Seat Leon, Seat Altea en meer.. 

Bent u in het bezit van een Seat en hoort u bij het (koud) starten of bij het accelereren(optrekken) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting.

HET PROBLEEM:  OPGEREKTE VERLENGDE DISTRIBUTIEKETTING

Sommige benzinemotoren van Seat zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 RPM) stationair toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

 

Vrijwel alle 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 2.0 TSI motoren van Seat hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. Seat motoren met meeste kettingproblemen zijn : 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI en 2.0 TSI. Deze motoren zijn te vinden in de volgende modellen van Volkswagen:

 • Seat Ibiza 1.2 TSI

 • Seat Ibiza 1.4 TSI

 • Seat Leon 1.2 TSI

 • Seat Leon 1.4 TSI

 • Seat Leon 1.8 TSI

 • Seat Leon 2.0 TSI

 • Seat Altea 1.2 TSI

 • Seat Altea 1.4 TSI

 • Seat Altea 1.8 TSI

 

 

 

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden  i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade bij de Seat.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Seat afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

1.5.jpg
1.3.jpg
1.9.jpg
1.6.jpg
1.2.jpg

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Seat is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de Seat motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

1.jpg

DE PRIJS EN (KWALITEITS)GARANTIE VAN MAGO AUTOMOTIVE

Voor het vervangen van de distributieketting van Seat hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  We staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen.  Wij werken daarom uitsluitend met originele en eerste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Seat . Indien uw Seat bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

 

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ EEN VOLSWAGEN EN HOE LANG DUURT DE REPARATIE?

Reparatieduur : gemiddelde 1 tot 2 werkdagen, dit afhankelijk van het type motor en model

Reparatiekosten : vanaf €549,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

 

Onderdelen die wij standaard(minimaal) vervangen bij de distributiewissel van een Seat:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Pakking(en)

- Krukaskeerring

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

 

 

 

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN OF HEEFT U VRAGEN OVER DE DISTRIBUTIEWISSEL BIJ UW VW ? WHATSAPP ONS VIA  WHATSAPPLINK: https://wa.me/31684957405

HEEFT U GEEN TIJD OF BENT U NIET IN STAAT OM UW SEAT TE BRENGEN?

Dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van onze ophaalservice. Tegen een vast tarief wordt uw VW op de gewenste locatie opgehaald. Zo heeft u al helemaal geen omkijken meer naar de hele reparatie. Heeft u leenauto nodig? Geen punt, voor slechts €25 per dag (brandstof voor eigen rekening) heeft u al een leenauto.

 

Bent u een collega autobedrijf en wilt u die distributiekettingwissel uitbesteden? Wij staan ook voor jullie klaar.

1.12.jpg
1.13.jpg
1.11.jpg
1.15.jpg
1.14.jpg
1.10.jpg

Contact

DE RUN 4318 B,5503 LN VELDHOVEN, NEDERLAND

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon
bottom of page