top of page
audi a1 distributieriem vervangen
audi.png

AUDI A1 DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

Audi A1 distributieriem vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Wij vervangen de complete distributieriem van uw Audi A1 binnen 1 werkdag voor €429 inclusief BTW en 1 jaar garantie. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand knop om te bespreken wat we voor uw Audi A1 kunnen betekenen. Wij nemen doorgaans binnen 24 uur contact met u op! U kunt ons ook bellen op 0684957405.

HET PROBLEEM: VERSLETEN DISTRIBUTIERIEM AUDI A1

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van uw Audi A1. Deze riem verbindt de kruk- en nokkenas. De distributieriem zorgt er bij de aandrijving van de nokkenassen voor dat de kleppen tijdig geopend en gesloten worden. Deze riem helpt ook om de brandstof- en waterpomp te voeden. Een distributieriem krijgt aardig wat te verduren op de momenten dat jij je Audi A1 gebruikt, zodoende is hij sterk onderhevig aan slijtage en moet deze op een gegeven moment vervangen worden.

De meest voorkomende slijtage is een breukvorming of loskomende tanden. Die kunnen ontstaan door te weinig spanning op de riem of plotse haperingen van onderdelen van het distributiesysteem. Schade aan de riem kan ook veroorzaakt worden door lekken van olie, brandstof of koelvloeistof. De diagnose bij een breuk is soms moeilijk op het eerste zicht vast te stellen, maar dan is het ook al te laat.

Meestal kan de staat van een distributieriem alleen worden gecontroleerd tijdens de demontage. Bovendien kan een gedemonteerde distributieriem niet meer worden hergebruikt. Het beste is dan het installeren van een nieuwe distributieriem i.c.m. draaiende onderdelen en een riemspanner. Als de distributieriem het begeeft, zijn de gevolgen vaak fataal voor de motor, met hoge reparatiekosten tot gevolg.

WANNEER DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN AUDI A1?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, verschilt per type motor. Gemiddeld moet dit tussen de 70.000 en 120.000 kilometer gebeuren. Haal je dit aantal kilometers niet in drie tot vijf jaar? Ook dan is het advies bij de distributieriem te vervangen. Dit kan het geval zijn als de Audi A1 bijvoorbeeld heel lang stilstaat en de distributieriem hierdoor is uitgedroogd. Verder moet u rekening houden met het feit dat als uw Audi A1 veel korte afstanden rijdt ook sneller te maken kan hebben met een versleten distributieriem. Dit komt doordat de riem het meeste wordt belast bij het starten van de Audi. Dus, zelfs als u alleen korte ritjes maakt is het belangrijk om uw distributieriem in de gaten te houden.

 

Het vervangen van de distributieriem van de Audi A1 is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributieriemen bij de Audi motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributieriemen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissels van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieriem van Audi A1 hebben wij een vaste prijs met garantie van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele of 1ste klasse distributiesets, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Audi. 

 

Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

Benzine

Complete distributieriemset: distributieriem, span- en geleiderollen, bevestigingsmateriaal.

1.2 6V AWY

1.2 12V AZQ

1.4 16V AFH / AUA / BBY

1.6 8V BGU/BSE/BSF

2.0 16V FSI BLX/BAG/BLP

€229,-

€289,-

€396,-

€259,-

€349,-

Boek afspraak
bottom of page