top of page
audi distributieketting vervangen.jpg

AUDI DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Bent u in het bezit van een Audi en hoort u bij het starten of bij het optrekken een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Wij verhelpen het distributiekettingprobleem doorgaans binnen 1 werkdag. Kosten distributieketting vervangen vanaf  €599,- incl. BTW, Montage en 12 maanden garantie! 

HET PROBLEEM:  VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING

Sommige benzinemotoren van Audi zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 RPM) stationair toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

 

Vrijwel alle 1.2 TFSI, 1.4 TFSI, 1.8 TFSI, 2.0 TFSI en 3.0 TFSI motoren van Audi hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. Audi motoren met meeste kettingproblemen zijn : 1.2 TFSI, 1.4 TFSI, 1.8 TFSI en 2.0 TFSI. Deze motoren zijn te vinden in de volgende modellen van Audi:

 • Audi A1 1.2 TFSI

 • Audi A1 1.4 TFSI

 • Audi A3 1.4 TFSI

 • Audi A3 1.8 TFSI

 • Audi A3 2.0 TFSI

 • Audi A4 1.8 TFSI

 • Audi A4 2.0 TFSI

 • Audi A4 3.0 TFSI

 • Audi A5 1.8 TFSI

 • Audi A5 2.0 TFSI

 • Audi A5 3.0 TFSI

 • Audi A6 2.0 TFSI

 • Audi A6 3.0 TFSI

 • Audi A7 2.0 TFSI

 • Audi A7 3.0 TFSI

 • Audi A8 3.0 TFSI

 • Audi Q3 1.4 TFSI

 • Audi Q3 2.0 TFSI

 • Audi Q5 2.0 TFSI

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden  i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

 

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade bij de Audi.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Audi afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

 

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 • Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

 • Slecht/onregelmatig stationair lopen

 • De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

 • Er kan geratel uit de motor komen

Loww.gif
Low.gif

DE OPLOSSING:  DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Audi is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de Audi motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissels van de Nederland. 

30 tfsi low.gif

DE PRIJS EN (KWALITEITS)GARANTIE VAN MAGO AUTOMOTIVE

Voor het vervangen van de distributieketting van Audi hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  We staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen.  Wij werken daarom uitsluitend met originele en eerste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Audi. Indien uw Audi bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

 

Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

audi distributiekettingset

KOSTEN DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN AUDI

De reparatieduur is doorgaans van 1 tot 2 werkdagen, dit is afhankelijk van het type motor en model. De kosten voor het vervangen van de distributieketting zijn vanaf € 599,- incl. BTW, arbeid, onderdelen en 12 maanden garantie.

 

Onderdelen die wij standaard(minimaal) vervangen bij de distributiewissel van een Audi:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Pakking(en)

- Krukaskeerring

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

apk zonder afspraak eindhoven

KLIK HIERONDER VOOR GRATIS ADVIES MET EEN VAN ONZE DESKUNDIGE:

bottom of page