top of page

BMW MOTORSTORING: "Aandrijving beheerst voortrijden" 

Geeft uw BMW de melding "aandrijving beheerst voortrijden" of "motorstoring volle motorkracht niet langer beschikbaar"? Een motorstoring aan uw BMW is uiteraard erg vervelend. In deze blogartikel geven wij uitleg over deze melding en hoe wij u zo snel mogelijk storingsvrij weer op pad kunnen krijgen. 

bmw garage eindhoven.jpg

Uw BMW kan een "aandrijving beheerst voortrijden" melding op het dashboard weergeven wanneer de motorregeleenheid (ook bekend als ECU of DME)  een motor- of transmissieprobleem heeft gedetecteerd. Zodra de motorregeleenheid een storing in de aandrijflijn detecteert, gaat er motormanagement lampje branden en kan uw BMW in 'noodloop' belanden. Noodloop wilt zeggen dat het maximale koppel van de motor beperkt wordt om (grotere) schade te voorkomen. Meestal merkt u dit aan: 

 

 • verminderd vermogen

 • slecht optrekken

 • Moeilijk/onregelmatig stationair draaien

 • Het niet of moeilijk aanslaan van de motor

De aandrijflijnstoring/motorstoring kan verschijnen bij krachtig accelereren, bij het wegrijden vanuit stilstand of bij het inhalen van een andere auto. Daarnaast kan de aandrijflijnstoring ook opkomen onder normale rijomstandigheden. Bij een brandend motormanagement lampje kunnen verschillende oorzaken een rol spelen. Het motormanagement lampje kan zijn gaan branden door:

 • problemen met de ontsteking (bijv. bougies of bobine’s)

 • problemen met de injectie (injectoren, brandstofpomp, hogedrukpomp, brandstofdrukregelaar)

 • problemen met de distributieketting

 • problemen uitlaat sensoren

 • problemen met de turbo of het EGR-systeem

 • problemen met oliedruk

U kunt begrijpen dat bij het branden van het motormanagement lampje niet eenvoudig de oorzaak gevonden is, maar nader onderzoek noodzakelijk is om tot de juiste diagnose te komen.

Wanneer uw BMW een aandrijflijnstoring geeft, zal deze als eerst uitgelezen moeten worden op foutcode(s).  Elke foutcode kan voor een bepaalde storing staan, bijvoorbeeld een niet goed werkende gasklep, problemen met de turbo of wanneer brandstofinspuiting niet goed functioneert. Echter, met alleen uitlezen ben je er nog niet. Een opgeslagen foutcode zegt namelijk niet wat er aan de hand is. De oorzaak van de storing moet nog worden gevonden en uiteraard ook nog worden verholpen. Vaak is dit een tijdrovende aangelegenheid, waarvoor kennis, kunde en vaardigheid vereist zijn. Om een BMW motorstoring op te kunnen lossen, is het van belang dat er door een vakkundig bedrijf met de juiste diagnoseapparatuur en met BMW kennis aan gewerkt wordt. 

 

MAGO Automotive heeft al jarenlang ervaring in het oplossen van BMW motorstoringen. Dankzij onze kennis, kunde en ervaring met BMW kunnen wij vrijwel elke motorstoring snel opsporen en adequaat verhelpen zonder klakkeloos componenten te vervangen. Het voordeel voor u is: er worden niet onnodig dure onderdelen vervangen en u wordt op een snelle en professionele wijze geholpen. Geeft uw BMW aandrijflijnstoring en heeft u hulp nodig? Laat het ons weten en neem gerust contact met ons!

ONZE WERKWIJZE BIJ EEN BMW MOTORSTORING

Nog voordat uw BMW bij ons in de werkplaats komt doen wij het voorbereidend werk en gaan we op onderzoek uit. Hierbij stellen wij u situatie gerichte vragen en  kijken of er terugroepacties of productverbeteringen open staan die betrekking kunnen hebben op het door u beschreven probleem. Wij kijken of  een dergelijk probleem al eerder is voorgekomen bij een soortgelijke auto. Door dit voorbereidend werk wordt de diagnosetijd verkort zodra u met uw BMW bij ons aankomt voor het oplossen van de motorstoring.
 
Nadat u uw BMW bij ons heeft binnengebracht gaat deze de werkplaats in. Hier beginnen we met het uitlezen van uw BMW. De uitleesrapporten worden doorgelopen, gecontroleerd en direct met u gedeeld. Afhankelijk van de resultaten kan het zo zijn dat er een verdere diagnose gesteld gaat worden. Hierbij kunt u denken aan het uitvoeren van een test, controleren van de sensoren of het doormeten van de bedrading. 
 
Zodra wij de oorzaak van de motorstoring gevonden hebben nemen wij contact met u op om u hierover te informeren. We informeren u ook direct over de kosten die zijn verbonden aan het uitvoeren van de reparatie. In overleg met u gaan wij de reparatie uitvoeren zodat u weer veilig en zorgeloos op weg kunt. 

bmw motorstoring

HOE ZIT HET MET DE KOSTEN?

bmw aandrijflijnstoring.jpg

​Veel BMW-motorstoringen en problemen zijn bij ons bekend, echter is het doorgronden van een probleem niet altijd een kwestie van even een storingscode uitlezen. Zodoende is vooraf niet altijd duidelijk hoeveel tijd er nodig is om de juiste diagnose te stellen. Het uitlezen en het interpreteren van de foutcode(s) kan meestal een half uur tot één uur in beslag wat neerkomt op bedragen tussen de € 50,- en € 120,-. Het kan echter zijn dat bij complexere problemen wij meer tijd nodig hebben om het probleem te constateren. In dat geval nemen wij altijd met u contact op om te overleggen.
 

Voordelen van een diagnose bij MAGO Automotive: 

 

 • Veel kennis en ervaring specifiek met de BMW motorstoringen, waardoor we de storing sneller kunnen oplossen dan een reguliere garage!

 • Duidelijke prijsafspraken vooraf

 • Niet lukraak onderdelen vervangen

 • Reparatie van het defect mogelijk in overleg

Diagnosevragen

Bedankt voor het indienen!
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page