top of page
citroen_PNG33.png

CITROEN C3 DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Bent u in het bezit van een Citroen C3 en hoort u bij het (koud) starten of bij het optrekken (accelereren) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Wij lossen het distributieketting probleem op binnen 1 werkdag voor €749 all-in!

HET PROBLEEM:  OPGEREKTE VERLENGDE DISTRIBUTIEKETTING BIJ THP & VTI-MOTOREN CITROEN

Sommige 1.4 en 1.6 motoren van Citroen zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 rpm) stationair toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

Vrijwel alle 1.4 , 1.6 en 1.6 turbo VTI en THP-benzinemotoren van Citroen hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. Citroen VTI/THP-motoren met meeste kettingproblemen zijn : EP3/EP3C, EP6/EP6C, EP6DT, EP6DTS, EP6CDT, EP6CDTM en EP6CDT MD. Deze motoren zijn te vinden in de volgende modellen van Citroen en hebben distributieketting probleem:

- Citroen C3

- Citroen C3 Picasso

- Citroen C4

- Citroen C4 Picasso

- Citroen C5

- Citroen DS3

- Citroen DS4

- Citroen DS5

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden  i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Citroen C3 afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Citroen C3 is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de Citroen motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van Citroen motoren hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Citroen. Indien uw Citroen C3 bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

 

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

PRIJS DISTRIBUTIEWISSEL BIJ EEN CITROEN C3

Reparatieduur : 1 werkdag

Reparatiekosten : €749,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van Citroen motor:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Krukastandwiel

- Kleppendekselpakking

- Krukaskeerring

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

bottom of page