top of page
peugeot 1

NATTE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN PEUGEOT 208

Bent u in het bezit van een PEUGEOT 208 en krijgt u storing oliedruk? Dan wijst dat vaak op een probleem met de natte distributieriem. Wij vervangen de complete distributieriem voor € 649 ALL-IN. Rijd niet verder met versleten distributieriem en voorkom motorschade van uw PEUGEOT 208! Maak direct afspraak voor de distributiewissel! 

WANNEER DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN BIJ EEN PEUGEOT 208?

De 1.0 en 1.2 PureTech-motor van Peugeot 208 zijn voorzien 'wet belt'  ook wel een natte distributieriem genoemd. Het unieke van de PureTech motor is dat de distributieriem niet aan de buitenzijde van de motor loopt, maar aan de binnenzijde door de motorolie. Deze distributieriem is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee.

 

Het meest voorkomend probleem is de vervroegde slijtage van de distributieriem. Bij de slijtage kunnen stukjes van de distributieriem afbreken en in de motorolie belanden. Hierdoor kan de oliezeef onderin de motor verstopt raken en de oliedruk dalen. Daardoor kan de vacuümpomp beschadigd raken en de rembekrachtiging minder goed werken of helemaal wegvallen.

De slijtage kan zich al na 3 jaar (na productiedatum) of bij 50.000 km al voordoen.  De mogelijke oorzaken waarom de distributieriem zo snel verslijt, kan zijn: 

- het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen

- het rijden van veel korte stukken

- het type motorolie dat is gebruikt bij het onderhoud

- het type benzine waarmee wordt getankt (E5 of E10)

Als u tijdens het rijden een melding krijgt van lage oliedruk, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden is de kans groot dat uw PEUGEOT 208 motorschade krijgt. 

BIJ HOEVEEL KILOMETER DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN BIJ PEUGEOT 208?

HET ADVIES OM DE DISTRIBUTIERIEM VAN DE PEUGEOT 208 OM DE 90.000 KILOMETER TE VERVANGEN. 

 

PEUGEOT schrijft voor om de natte riem minimaal eens in de 180.000 kilometer of tien jaar  te vervangen. In de werkplaats zien we echter dat de meeste riemen al veel eerder vergevorderde slijtage vertonen.

WAT KOST HET VERVANGEN VAN EEN DISTRIBUTIERIEM VAN EEN PEUGEOT 208?

HET VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIERIEM BIJ  PEUGEOT 208 KOST € 649,- INCL. BTW & MONTAGE.

 

DE DISTRIBUTIERIEMSET BESTAAT UIT:

- DISTRIBUTIERIEM

- RIEMSPANNER

- LOOPROL

- DIVERSE PAKKINGEN EN AFDICHTINGEN

- MOTOROLIE & OLIEFILTER

 

Distributieriem vervangen van de PEUGEOT 208 is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van natte distributieriemen bij de PEUGEOT-motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributieriemen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissels van de provincie Noord-Brabant.

DE PRIJS EN KWALITEITSGARANTIE VAN MAGO AUTOMOTIVE

Voor het vervangen van de distributieketting van Peugeot 208 hebben wij een vaste all-in prijs met garantie van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van PEUGEOT. Indien uw PEUGEOT 208 bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieriem met 1 jaar verlengd!

 

 

Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

HEEFT MIJN PEUGEOT 208 EEN DISTRIBUTIERIEM OF DISTRIBUTIEKETTING?

De volgende modellen van PEUGEOT zijn hebben de problematische distributieriem:

- PEUGEOT 108 1.0 & 1.2

- PEUGEOT 208 1.0 & 1.2

- PEUGEOT 2008 1.0 & 1.2

- PEUGEOT 3008 1.2

- PEUGEOT 308 1.2

- PEUGEOT 5008 1.2

- PEUGEOT 508 1.2

- PEUGEOT PARTNER 1.2

peugeot distributieriem.jpg
bottom of page