top of page

Peugeot blauwe rook uit de uitlaat

Ziet u bij het starten of bij het gas geven blauwe rook of rookpluimen uit de uitlaat van uw Peugeot? Of moet u regelmatig olie bijvullen? Hoogstwaarschijnlijk zijn dan de klepseals/ klepsteelrubbers versleten, dit is een vaak voorkomend probleem bij een aantal benzinemotoren van Peugeot.

Wij vervangen de klepseals van uw PEUGEOT binnen 1 werkdag vanaf €699 all-in (arbeid, onderdelen & BTW). 

Hieronder vertellen wij meer over dit probleem en op welke manier wij dit kunnen verhelpen. 
MINI versleten klepseals

VERSLETEN KLEPSEALS

Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de Peugeot. De oorzaak van het olieverbruik en hevig roken zijn de uitgedroogde en versleten klepseals oftewel klepsteelrubbers. De klepsteelrubbers worden hard waardoor deze niet meer goed afdichten. Het is essentieel dat de verbrandingsruimte, oftewel de cilinder, goed afgesloten is van de rest van de motor.

 

In zowel de cilinderkop als in het carter bevind zich motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt, zal deze mee verbrandt worden samen met het benzine/luchtmengsel. Hierdoor komt er hevige blauwe rook uit de uitlaat en gaat de motor van uw PEUGEOT veel olie verbruiken. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit lekken niet mogelijk is. 

Wat zijn de klachten bij versleten klepseals?

 • Hoog olieverbruik (tot wel 1 liter op 750 km -1750 km)

 • Stinkende uitlaatgassen (verbrande oliegeur na rijden rond de auto)

 • Blauwe rook uit de uitlaat bij optrekken of verhoging stationair toerental (gas geven)

 • Zwarte aanslag in de uitlaat

Wat zijn de mogelijke gevolgen als u blijft doorrijden met versleten klepseals?

 • Motor schade door te weinig olie

 • Defect van katalysatoren

 • Afkeur bij APK-keuring

 • Vervuiling van uitlaat en secundair luchtsysteem

KLEPSEALS VERVANGEN

Het vervangen van de klepseals klepsteelrubbers van PEUGEOT is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van klepselas. Jaarlijks vervangen wij veel klepseals bij diverse PEUGEOT modellen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van klepseals vervangen van PEUGEOT en CITROEN  van de provincie Noord-Brabant. 

Bij MAGO Automotive worden de klepseals steeds vervangen door een  complete 'klepsealset" . Deze set bevat, naast de klepseals, ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor om de problemen met de klepseals perfect te verhelpen. Voor het vervangen van klepseals heeft MAGO Automotive speciaal gereedschap en expertise in huis, waardoor de cilinderkoppen niet gedemonteerd te hoeven worden van de EP6C-motor.en Dit scheelt aanzienlijk in de kosten aangezien er minder onderdelen vervangen worden en er aanzienlijk minder arbeidsuren nodig zijn voor de reparatie. Vakkundig, snel en voor zeer scherpe prijs!

mini klepseals vervangen.png
mini klepseals vervangen.png

WAT WORDT ER VERVANGEN EN WAT KOST HET?

Bij deze ingreep worden de volgende onderdelen vervangen: 

 • Alle klepseals, totaal 16stuks, 4 per cilinder.

 • Kleppendekselpakking

 • Diverse bevestigingsmateriaal

 • Inleren/adapteren van de componenten

 

WAT KOST KLEPSEALS VERVANGEN BIJ PEUGEOT? 

 • Alle PEUGEOT 1.4 en 1.6 motoren zijn de kosten €699 incl. BTW

Weet u niet welke motor in uw PEUGEOT zit en welke prijs van toepassing is? Bel, mail of whatsapp ons u kenteken. U krijgt van ons een vrijblijvende offerte!

BELLEN: Klik hier om te bellen

WHATSAPP: Klik hier om te whatsappen

MAIL: Klik hier om een offerte aan te vragen

 

 

HOE LANG DUURT DE REPARATIE?

Voor deze ingreep bent u de auto ongeveer 1 werkdag kwijt, als u de PEUGEOT ochtends brengt kunt u hem in de meeste gevallen 's avonds weer ophalen.

WAAROM KLEPSEALS BIJ MAGO AUTOMOTIVE VERVANGEN?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van PEUGEOT

 • Gebruik van originele PEUGEOT onderdelen

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw PEUGEOT

 • Alle klepseals worden standaard vervangen met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de klepseals vervanging bij uw MINI. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele PEUGEOT onderdelen. Voor u een waarborg van kwaliteitsbehoud zoals dat PEUGEOT bedoeld heeft!

2. Persoonlijke en transparante service 

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw PEUGEOT. 

3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de klepseals vervangen, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.

mini klepseals vervangen.png
bottom of page