top of page

AUDI S4 DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €3499,- ALL-IN

Bijgewerkt op: 19 dec. 2021Audi S4 4.2 V8 FSI ratelende distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Met 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd de beste prijs van Nederland voor het vervangen van de distributieketting van uw Audi.

Audi S4 distributieketting vervangen

HET PROBLEEM: OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING

Sommige motoren van Audi lijden onder voortijdig falen van de distributieketting. De Audi S4 met 4.2 V8 FSI benzinemotor met motorcode BBK en BHF is hier helaas een voorbeeld van. Deze motor is te vinden in Audi S4 en Audi S4 Cabriolet. De distributieketting in deze motor is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk zijn er regelmatig problemen mee. De meest voorkomende probleem is de opgerekte distributieketting.

De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische kettingspanner moet dit opvangen. De kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. Doordat deze ketting steeds langer wordt heeft de spanner/geleiderail steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer gaat. De ketting gaat dan ‘ratelen’. Dit is vooral goed hoorbaar bij een ‘koude start’ en eventueel bij verhoogd stationair toerental.

Als u bij het (koud) starten abnormale, ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort aan de achterkant van de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Audi S4 afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.