top of page

AUDI S4 DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €3499,- ALL-IN

Bijgewerkt op: 19 dec. 2021Audi S4 4.2 V8 FSI ratelende distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Met 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd de beste prijs van Nederland voor het vervangen van de distributieketting van uw Audi.

Audi S4 distributieketting vervangen

HET PROBLEEM: OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING

Sommige motoren van Audi lijden onder voortijdig falen van de distributieketting. De Audi S4 met 4.2 V8 FSI benzinemotor met motorcode BBK en BHF is hier helaas een voorbeeld van. Deze motor is te vinden in Audi S4 en Audi S4 Cabriolet. De distributieketting in deze motor is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk zijn er regelmatig problemen mee. De meest voorkomende probleem is de opgerekte distributieketting.


De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische kettingspanner moet dit opvangen. De kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. Doordat deze ketting steeds langer wordt heeft de spanner/geleiderail steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer gaat. De ketting gaat dan ‘ratelen’. Dit is vooral goed hoorbaar bij een ‘koude start’ en eventueel bij verhoogd stationair toerental.


Als u bij het (koud) starten abnormale, ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort aan de achterkant van de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Audi S4 afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.


De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement:

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


Dankzij onze kennis en ervaring, is de distributieketting snel vervangen; in meeste gevallen is de distributiewissel klaar binnen een 3 werkdagen.


WAT WORDT ER VERVANGEN?

Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een distributiekettingset. Afhankelijk van het merk en type wagen, bevat deze kit naast de distributieketting zelf alle andere onderdelen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging:


-Distributieketting bovenste, middelste en onderste

-Alle distributiekettinggeleiders en spanners

-Distributiehuispakking en kleppendekselpakking

-Krukaskeerring & diverse o-ringen met keerringen

-Motorolie en oliefilterWAT ZIJN DE KOSTEN VOOR HET VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIEKETTING BIJ AUDI S4 4.2 V8 FSI?

Audi S4 en Audi S4 Cabriolet = €3499,-


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL?

+- 4 werkdagen


WAAROM DE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN BIJ MAGO AUTOMOTIVE:

- Vakkundige vervanging volgens de normen van Audi

- 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

- Gratis offerte op maat van uw Audi S4.

- alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw Audi. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele(OEM) distributiekettingen van Audi(VAG). Deze kettingen zijn van beste kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


Met vriendelijke groet,


MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Distributieketting gerelateerde trefwoorden en klachten:

Audi distributieketting vervangen

Audi S4 4.2 FSI distributieketting vervangen

Audi 4.2 FSI distributieketting probleem

Audi S4 4.2 FSI motor problemen

Audi S4 4.2 FSI ratelende distributieketting

Audi S4 4.2 FSI opgerekte distributieketting

Audi S4 4.2 FSI onregelmatig lopen koude motor

Audi S4 4.2 FSI onregelmatige lopen bij koude start

Audi S4 4.2 FSI meerdere misfires

Audi S4 4.2 FSI meerdere cilinder overslagen

Audi S4 4.2 FSI timing problemen


1.132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page