top of page

Blauwe rook bij starten BMW 118i of olieverbruik?

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Ziet u bij het starten of bij het gas geven blauwe rook of rookpluimen uit de uitlaat? Hoogstwaarschijnlijk zijn dan de klepseals/ klepsteelrubbers versleten, dit is een vaak voorkomend probleem bij een aantal benzinemotoren van BMW.


BMW's waarbij het olieverbruik het meest voorkomt zijn:

BMW 1 serie E81 & E87 met de N45 & N46-motor: 116i, 118i en de 120i

BMW 1 serie F20 & F21 met de N13 motor: 114i , 116i, 118i en de 120i

BMW 3 serie E46, E90, E91 & E92 met de N46-motor: 316i, 316ti, 318i, 318ci, 318ti & 320i

BMW 5 serie E60 met de N46-motor: 520i

BMW X1 E84 met de N46-motor: sDrive18i & xDrive18i

BMW X3 E83 met de N46-motor: 2.0i

BMW Z4 E85 met de N46-motor: 2.0i

HET PROBLEEM: VERSLETEN KLEPSEALS/ KLEPSTEELRUBBERS

Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de BMW’s. De oorzaak van het olieverbruik en hevig roken zijn de uitgedroogde en versleten klepseals oftewel klepsteelrubbers. De klepsteelrubbers worden hard waardoor deze niet meer goed afdichten. Het is essentieel dat de verbrandingsruimte, oftewel de cilinder, goed afgesloten is van de rest van de motor. In zowel de cilinderkop als in het carter bevind zich motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt, zal deze mee verbrandt worden samen met het benzine/luchtmengsel. Hierdoor komt er hevige blauwe rook uit de uitlaat en gaat de motor van uw BMW veel olie verbruiken. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit lekken niet mogelijk is.


Wat zijn de klachten bij versleten klepseals?

 1. Hoog olieverbruik (tot wel 1 liter op 750 km -1750 km)

 2. Stinkende uitlaatgassen (verbrande oliegeur na rijden rond de auto)

 3. Blauwe rook uit de uitlaat bij optrekken of verhoging stationair toerental (gas geven)

 4. Zwarte aanslag in de uitlaat

Wat zijn de mogelijke gevolgen als u blijft doorrijden met versleten klepseals?

 • Motor schade door te weinig olie

 • Defect van katalysatoren

 • Afkeur bij APK-keuring

 • Vervuiling van uitlaat en secundair luchtsysteem

DE OPLOSSING: KLEPSEALS VERVANGEN

Het vervangen van de klepseals klepsteelrubbers van BMW is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van klepselas. Jaarlijks vervangen wij veel klepseals bij diverse MINI modellen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van klepseals vervangen van BMW en MINI van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive worden de klepseals steeds vervangen door een complete 'klepsealset" . Deze set bevat, naast de klepseals, ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor om de problemen met de klepseals perfect te verhelpen. Voor het vervangen van klepseals heeft MAGO Automotive speciaal gereedschap en expertise in huis, waardoor de cilinderkoppen niet gedemonteerd te hoeven worden van de N13, N42 of N46-motor. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten aangezien er minder onderdelen vervangen worden en er aanzienlijk minder arbeidsuren nodig zijn voor de reparatie. Vakkundig, snel en voor zeer scherpe prijs!


Wat wordt er precies bij vervangen bij het vervangen van de klepseals -klepsteelrubbers?

 1. Alle klepseals, totaal 16stuks, 4 per cilinder.

 2. Kleppendekselpakkingen

 3. Diverse bevestigingsmateriaal

Hoe lang duurt het vervangen van de klepseals bij de BMW?

Voor deze ingreep bent u de auto ongeveer 1 werkdag kwijt, als u de BMW 's ochtends brengt kunt u hem in de meeste gevallen 's avonds weer ophalen.

WAAROM DE KLEPSEALS VAN BMW VERVANGEN BIJ MAGO?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van BMW

 • Gebruik van originele BMW onderdelen

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw BMW

 • Alle klepseals worden standaard vervangen met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de klepseals vervanging bij uw BMW. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele BMW onderdelen. Voor u een waarborg van kwaliteitsbehoud zoals dat BMW bedoeld heeft!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de klepseals vervangen, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


KOSTEN KLEPSEALS VERVANGEN BIJ BMW

 • Klepseals vervangen bij BMW N13-motor €699 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij BMW N42, N45 & N46-motor €669 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij BMW N62-motor €1899 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij BMW N63-motor €3699 incl. BTW

AFSPRAAK MAKEN VOOR DIAGNOSE OF KLEPSEALS VERVANGEN?

Klik op het onderstaande knopje voor contact ;)
518 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page