top of page

Blauwe rook uit de uitlaat bij starten van de Mini?

Bijgewerkt op: 10 aug. 2022

Ziet u bij het starten of bij het gas geven een blauwe rook of rookpluimen uit de uitlaat? Hoogstwaarschijnlijk zijn dan de klepseals/ klepsteelrubbers versleten, dit is een vaak voorkomend probleem bij een aantal benzinemotoren van MINI.


MINI's waarbij het olieverbruik (blauw roken) het meest voorkomt zijn:

 • Mini Cooper One

 • Mini Cooper S

 • Mini Cooper JCW

 • Mini Clubman

 • Mini Countryman

 • Mini Cabriolet

HET PROBLEEM: VERSLETEN KLEPSEALS/ KLEPSTEELRUBBERS

Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de MINI. De oorzaak van het olieverbruik en hevig roken zijn de uitgedroogde en versleten klepseals oftewel klepsteelrubbers. De klepsteelrubbers worden hard waardoor deze niet meer goed afdichten. Het is essentieel dat de verbrandingsruimte, oftewel de cilinder, goed afgesloten is van de rest van de motor. In zowel de cilinderkop als in het carter bevind zich motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt, zal deze mee verbrandt worden samen met het benzine/luchtmengsel. Hierdoor komt er hevige blauwe rook uit de uitlaat en gaat de motor van uw MINI veel olie verbruiken. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit lekken niet mogelijk is.


Wat zijn de klachten bij versleten klepseals?

 1. Hoog olieverbruik (tot wel 1 liter op 750 km -1750 km)

 2. Stinkende uitlaatgassen (verbrande oliegeur na rijden rond de auto)

 3. Blauwe rook uit de uitlaat bij optrekken of verhoging stationair toerental (gas geven)

 4. Zwarte aanslag in de uitlaat

Wat zijn de mogelijke gevolgen als u blijft doorrijden met versleten klepseals?

 • Motor schade door te weinig olie

 • Defect van katalysatoren

 • Afkeur bij APK-keuring

 • Vervuiling van uitlaat en secundair luchtsysteem

DE OPLOSSING: KLEPSEALS VERVANGEN

Het vervangen van de klepseals klepsteelrubbers van MINI is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van klepseals. Jaarlijks vervangen wij veel klepseals bij diverse MINI modellen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van klepseals vervangen van BMW en MINI van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive worden de klepseals steeds vervangen door een complete 'klepsealset" . Deze set bevat, naast de klepseals, ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor om de problemen met de klepseals perfect te verhelpen. Voor het vervangen van klepseals heeft MAGO Automotive speciaal gereedschap en expertise in huis, waardoor de cilinderkoppen niet gedemonteerd te hoeven worden van de N12, N14, N16 of de N18-motor. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten aangezien er minder onderdelen vervangen worden en er aanzienlijk minder arbeidsuren nodig zijn voor de reparatie. Vakkundig, snel en voor zeer scherpe prijs!


Wat wordt er precies bij vervangen bij het vervangen van de klepseals -klepsteelrubbers?

 1. Alle klepseals, totaal 16stuks, 4 per cilinder.

 2. Kleppendekselpakkingen

 3. Diverse bevestigingsmateriaal

Hoe lang duurt het vervangen van de klepseals bij de MINI?

Voor deze ingreep bent u de auto ongeveer 1 werkdag kwijt, als u de MINI 's ochtends brengt kunt u hem in de meeste gevallen 's avonds weer ophalen.

WAAROM DE KLEPSEALS VAN BMW VERVANGEN BIJ MAGO?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van MINI

 • Gebruik van originele MINI onderdelen

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw MINI

 • Alle klepseals worden standaard vervangen met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de klepseals vervanging bij uw MINI. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele MINI onderdelen. Voor u een waarborg van kwaliteitsbehoud zoals dat MINI bedoeld heeft!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de klepseals vervangen, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


KOSTEN KLEPSEALS VERVANGEN BIJ MINI

 • Klepseals vervangen bij MINI N14-motor €549 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij MINI N12-motor €649 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij MINI N16-motor €649 incl. BTW

 • Klepseals vervangen bij MINI N18-motor €649 incl. BTW

Weet u niet welke motorcode uw MINI heeft? Bel of bericht ons het kenteken.


AFSPRAAK MAKEN VOOR DIAGNOSE OF KLEPSEALS VERVANGEN?

Klik op het onderstaande knopje voor contact ;)
495 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page