top of page

BMW 116i N13 walnut blasting inlaat reinigen walnoot stralen

Bijgewerkt op: 23 mei 2021

Het probleem: koolafzetting


De direct ingespoten N13-benzinemotor van BMW heeft vaak last van koolafzetting (carbon build up) in de inlaatkanalen en op de kleppen. Naarmate de tijd verstrijkt, zorgt deze koolstofafzetting voor vernauwing van de inlaatkanalen waardoor de luchttoevoer naar de motor beperkt wordt. Minder lucht betekent minder motorvermogen. Hierdoor vindt er geen optimale verbranding meer plaats, wat kan leiden tot diverse storingen en defecten. Hieronder de meest voorkomende gevolgen opgesomd:


- verminderd motorvermogen, het inhouden van de motor bij vollast;

- onregelmatig lopen bij een koude start en eventueel misfires

- allerlei motorstoringen (bijv. te rijk lopen van de motor door te weinig luchttoevoer)

- verhoogde brandstofverbruik

- slecht stationair draaien


De oplossing: Walnut blasting, oftewel Inlaat reiniging


MAGO Automotive biedt de oplossing door middel van Walnut blasting. Dit is een effectieve methode van inlaat reinigen waarbij het inlaattraject van uw BMW (F20/F21 114i, 116i of 118i) middels walnootgranulaat volledig gereinigd wordt. Dit is ook wel bekend als walnutblasting, walnootstralen, of inlaatreiniging straalmethode. Met behulp van speciale apparatuur wordt elk inlaatkanaal 'gestraald' met een zacht straalzand van walnootgranulaat. Hiermee wordt alle koolaanslag verwijderd zonder de inlaatkanalen en kleppen te beschadigen. Het reinigingsproces wordt uitgevoerd zonder de cilinderkop te demonteren.


Hoe gaan te werk bij walnut blasting/ inlaatreiniging:

  • Eerst wordt u auto uitgelezen op foutcodes en wordt de brandstofafstelling gecontroleerd.

  • Vervolgens maken wij een uitgebreide proefrit met aandacht voor diverse meetwaarden als pingelen, misfires, turbodruk, etc.

  • Daarna wordt de auto op de brug gezet en demonteren wij de nodige onderdelen om direct zicht op de kleppen te krijgen. De te reinigen kleppen worden door middel van het verdraaien van de krukas in gesloten positie gebracht. Op dit moment maken wij scopefoto’s van de aanwezige vervuiling. Hierna kan het stralen van de kleppen beginnen.

  • De kleppen worden met een speciaal gereedschap gestraald met walnoot granulaat. Hierbij wordt het granulaat met perslucht tegen te kleppen gestraald. Hierdoor komt de vervuiling los (zonder de kleppen te beschadigen) en wordt de losgekomen vervuiling direct afgezogen. Hierdoor ontstaat een 100% schone klep. Na het stralen worden er weer scopefoto’s gemaakt om het eindresultaat vast te leggen.

  • De gedemonteerde onderdelen worden weer keurig teruggeplaatst met nieuwe pakkingen (inbegrepen in de prijs).

  • Nadat de motor is warmgedraaid wordt er een speciaal reinigingsmiddel in het inlaatspruitstuk gespoten. Dit middel zorgt ervoor dat de klepzetels ook gereinigd worden. Dit is een essentieel onderdeel van het reinigingsproces. De klepzetels zorgen namelijk voor een goede afdichting op de klep. Bij het nalaten van deze reiniging kan compressieverlies optreden door de slechte afdichting van de klep.

  • Na een grondige reiniging volgt eindproefrit met wederom aandacht voor pingelen, misfires, turbodruk, etc. De auto wordt nogmaals uitgelezen en de resultaten worden met de klant besproken.


Na een behandeling met Walnut blasting rijdt uw BMW voelbaar soepeler, krachtiger en vaak iets zuiniger dan voorheen! Wilt u ook weer het volle vermogen van uw BMW 116i terugkrijgen? Neem dan contact met ons op.


Wat kost walnut blasting/ inlaatreiniging bij BMW N13-motor?

BMW F20/ F21 114i, 116i, 118i of 120i = €379,- inclusief btw

BMW F30/ F31 316i, 320i ED = €379,- inclusief btw.


Wat wordt er precies gereinigd en vervangen?

  • Alle 4 inlaatkanalen met kleppen worden grondig gereinigd/gestraald

  • De pakkingen van de inlaatspruitstuk worden vervangen

  • De pakkingen van de gasklep worden vervangen


U kunt ons ook van 6:30 tot 21:30 bereiken via de WhatsApp link (kopieer en plak de link in uw (gsm) webbrowser:

https://wa.me/31684957405


Met vriendelijke groet,


MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Trefwoorden:

Bmw walnut blasting

466 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page