top of page

BMW 316i DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €679,-

Bijgewerkt op: 10 aug. 2022


BMW 316i distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag!


Bent u in het bezit van een BMW 316i en hoort u bij het (koud) starten een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Rijdt hier niet te lang mee rond en bel of app ons voor een vrijblijvende diagnose.

F30 BMW 316i distributieketting vervangen
 

HET PROBLEEM: OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING

De BMW 3 serie (F30) 316i is voorzien van de BMW N13-motor. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met de Franse PSA Group. In theorie is de distributieketting van BMW 316i onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de versleten en opgerekte distributieketting.


Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de kettingspanner zit een blokkeerinrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet los komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor kan de timing van de N13-motor verstoord raken en kunnen foutcodes optreden i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 rpm) stationair toerental. Een van de oorzaken waarom de distributieketting oprekt is het aanhouden van lange (>30000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kan motorvervuiling en de problemen met directie injectiesysteem bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.


BMW modellen die behept zijn met problemen aan de distributieketting

 • BMW 114i F20 en F21

 • BMW 118i F20 en F21

 • BMW 120i F20 en F21

 • BMW 318i F30 en F31

 • BMW 320i F30 en F31

Als u bij het starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort onder de motorkap, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributieketting kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade. Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 • Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

 • Slecht/onregelmatig stationair lopen

 • De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

 • Er kan geratel uit de motor komen


 

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de BMW 316i is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de BMW motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van BMW 316i hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar. Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Volkswagen. Indien uw BMW 316i bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

 

WAT WORDT ER VERVANGEN ?

Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een distributiekettingset. Deze bevast naast de distributieketting zelf, alle andere onderdelen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging:

 • Distributieketting

 • Distributiekettinggeleiders

 • Distributiekettingspanner

 • Nokkenastandwielen (standaard niet inbegrepen, nader te bepalen!)

 • Kleppendekselpakking

 • Krukaskeerring

 • Motorolie

 • Oliefilter

 • Diverse bevestigingsmateriaal

 

WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ BMW 316i F30/ F31 ?

- BMW 316i distributieketting vervangen kosten €679,- incl. BTW


 

HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL BIJ BMW 316i F30?


 • Doorgaans is uw auto binnen 1 werkdag klaar.

 

WAAROM MAGO AUTOMOTIVE ?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van BMW

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw BMW.

 • Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw BMW 316i. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend 1ste klasse distributiekettingen. Deze kettingen zijn van beste kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw BMW 316i.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.

 

AFSPRAAK MAKEN OF OFFERTE AANVRAGEN ?

Klik op de onderstaande knop voor contact.


Met vriendelijke groet,

MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Distributieketting gerelateerde trefwoorden en klachten:

BMW 316i distributieketting vervangen kosten

BMW 316i distributieketting problemen

BMW 316i motor problemen

BMW 316i ratelende distributieketting

BMW 316i opgerekte distributieketting

BMW 316i onregelmatig lopen koude motor

BMW 316i onregelmatige lopen bij koude start

BMW 316i meerdere misfires

BMW 316i meerdere cilinder overslagen

BMW 316i problemen

BMW 316i ketting problemen

BMW 316i ratelend geluid bij het starten


BMW distributieketting vervangen kosten

BMW distributieketting probleem

BMW motor problemen

BMW ratelende distributieketting

BMW opgerekte distributieketting

BMW onregelmatig lopen koude motor

BMW onregelmatige lopen bij koude start

BMW meerdere misfires

BMW meerdere cilinder overslagen

BMW timing problemen


531 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page