top of page

BMW 318i klepseals vervangen €699 all-in!

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Heeft uw BMW 318i met N13-motor last van olieverbruik? Dit is vaak te merken aan de blauwe rook of blauwe pluimen uit de uitlaat bij het gas geven. Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de BMW 120i, deze N13-motor is te vinden in de volgende BMW modellen:

  • BMW F20 1-Serie 114i 116i 118i 120i

  • BMW F21 1-serie 114i 116i 118i 120i

  • BMW F30 3-serie 318i

De oorzaak van het olieverbruik en hevig roken zijn de uitgedroogde en versleten klepseals oftewel klepsteelrubbers. De klepsteelrubbers worden hard waardoor deze niet meer goed afdichten. Het is essentieel dat de verbrandingsruimte, oftewel de cilinder, goed afgesloten is van de rest van de motor. In zowel de cilinderkop als in het carter bevind zich motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt, zal deze mee verbrandt worden samen met het benzine/luchtmengsel. Hierdoor komt er hevige blauwe rook uit de uitlaat en gaat de motor van uw BMW 118i 116i 120i of 318i veel olie verbruiken. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit lekken niet mogelijk is.


Wat zijn de klachten bij uitverharde en versleten klepseals:

-Zeer hoog olieverbruik (tot wel 1 liter op 750 km -1750 km)

-Stinkende uitlaatgassen (verbrande oliegeur na rijden rond de auto)

-Blauwe rook uit de uitlaat bij optrekken of verhoging stationair toerental (gas geven)

-Zwarte aanslag in de uitlaat


Wat zijn de mogelijke gevolgen als u blijft doorrijden met versleten klepseals?

  • Motor schade door te weinig olie

  • Defect van katalysatoren

  • Afkeur bij APK-keuring

  • Vervuiling van uitlaat en secundair luchtsysteem

Reparatie:

Het vervangen van de klepseals klepsteelrubbers van BMW 318i is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van klepseals. Jaarlijks vervangen wij veel klepseals bij BMW N13-motor met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit Belgie en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van klepseals vervangen van BMW en MINI van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive worden de klepseals steeds vervangen door een complete 'klepsealset" . Deze set bevat, naast de klepseals, ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor om de problemen met de klepseals perfect te verhelpen. Voor het vervangen van klepseals heeft MAGO Automotive speciaal gereedschap en expertise in huis, waardoor de cilinderkoppen niet gedemonteerd te hoeven worden van de N13-motor. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten aangezien er minder onderdelen vervangen worden en er aanzienlijk minder arbeidsuren nodig zijn voor de reparatie. Vakkundig, snel en voor zeer scherpe prijs!

Wat wordt er precies bij vervangen bij het vervangen van de klepseals -klepsteelrubbers?

  • Alle klepseals, totaal 16 stuks

  • Kleppendekselpakking

  • Diverse bevestigingsmateriaal

Hoe lang duurt het vervangen van de klepseals bij BMW 318i?

Voor deze ingreep bent u de auto ongeveer 1 werkdag kwijt


Waarom de klepseals van mijn BMW vervangen bij MAGO Automotive?

- Vakkundige vervanging volgens de normen van BMW

- Gebruik van originele BMW onderdelen

- 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

- Gratis offerte op maat van uw BMW

- Alle klepseals worden standaard vervangen met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de klepseals vervanging bij uw BMW. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele onderdelen. Voor u een waarborg van kwaliteitsbehoud zoals dat BMW bedoeld heeft!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de klepseals vervangen, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


De klachten samengevat:

bmw 318i olieverbruik

bmw 318i blauwe rook uit de uitlaat

bmw 318i blauwe pluimen

bmw 318i hoog olieverbruik

bmw 318i rookt bij gas geven

bmw 318i motor problemen

271 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page