top of page

BMW 328i DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €849,-!

Bijgewerkt op: 2 jan. 2023

HET PROBLEEM: VERLENGDE / OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING


BMW 328i distributieketting vervangen voor €849 all-in. Distributieketting probleem van N20 motor verholpen binnen 1 werkdag. Beste prijs-kwaliteitsgarantie gegarandeerd!Bent u in het bezit van een BMW 328i en hoort u bij het (koud) starten of bij het accelereren(optrekken) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting.


Alle benzinemotoren van BMW zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd(2500-3000 rpm) stationair toerental. Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.


Vrijwel alle N-reeks en de nieuwe B-reeks benzinemotoren van BMW hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. BMW N-reeks motoren met meeste kettingproblemen zijn : N13, N20, N42, N43, N45, N46. Van de B-reeks zijn dat : B38 en B48.


In dit blogartikel bespreken wij de distributieketting probleem van de BMW N20-motor. Deze motor is te vinden in de volgende modellen van BMW:

- BMW 125i F20 en F21

- BMW 228i F22

- BMW 320i F30 en F31

- BMW 328i F30 en F31

- BMW 330i F30 en F31

- BMW 420i F32, F33 en F36

- BMW 428i F32, F33 en F36

- BMW 520i F10 en F11

- BMW 528i F10 en F11

- BMW X1 xDrive20i of sDrive20i E84

- BMW X1 xDrive28i of sDrive28i E84

- BMW X3 sDrive18i F25

- BMW X3 xDrive20i of sDrive20i F25

- BMW X3 xDrive28i of sDrive28i F25

- BMW X4 xDrive28i F26

- BMW X5 xDrive40e F15

- BMW Z4 sDrive18i E89

- BMW Z4 sDrive20i E89

- BMW Z4 sDrive28i E89


De N20-motor werd geproduceerd van 2011 tot 2017 verving alle voorgaande atmosferische 6-cilindermotoren zoals de N52 en N53. Hoewel de N20 over het algemeen een betrouwbare motor is, worden de eerdere (2011 tot 2015) modellen geplaagd door problemen met de distributieketting en de ketting van de oliepomp. De distributieketting en oliepompketting is de grootste probleem bij de N20-motor. Dit probleem doet zich vooral voor bij motoren (en modellen ) die vóór 2015 zijn geproduceerd. In januari 2015 heeft een modificatie plaatsgevonden, waardoor de kans op verlenging van de kettingen minder werd.


Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.


Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade. Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW 328i afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!


De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


DE OPLOSSING:


Het vervangen van de distributieketting van de BMW 328i is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de BMW motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.


DE PRIJS EN (KWALITEITS)GARANTIE VAN MAGO AUTOMOTIVE

Voor het vervangen van de distributieketting van BMW motoren hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar. Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van BMW. Indien uw BMW bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!


Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ BMW N20-MOTOR EN HOE LANG DUURT DE REPARATIE?

Reparatieduur : 1 werkdag

Reparatiekosten : €849,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van BMW N20-motor:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Krukastandwiel

- Kleppendekselpakking

- Krukaskeerring

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal


Het advies om de oliepompketting ook mee te vervangen als deze nooit vervangen is geweest. Extra kosten zijn dan €450,-.WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ ANDERE BMW MOTOREN?

Heeft u een andere model of motor (bijvoorbeeld de N42, N43, N45, N47, N57, N53, N54, N55, N62, N63 of de oudere ‘M’ generatie) en bent u benieuwd wat uw reparatie precies gaat kosten?


Bij BMW N42, N43, N45 en N46- motor kost een distributiewissel €699,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW N52, N53, N54 en N55 kost een distributiewissel €899,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW N47 kost een distributiewissel €1449,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW N57 kost een distributiewissel €1549,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW B47 kost een distributiewissel €1449,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW B57 kost een distributiewissel €1549,- incl. btw, arbeid en onderdelen

Bij BMW B38 en B48 kost een distributiewissel €1199,- incl. btw, arbeid en onderdelen


Bericht ons uw kenteken via SMS, Whatsapp of via onze website. U krijgt een vrijblijvende offerte binnen 24 uur!


U kunt ons ook van 6:30 tot 20:00 bereiken via Whatsapplink(kopieer en plak deze in uw gsm-webrowser):


Haal-en brengservice

Heeft u geen tijd of bent u niet in staat uw auto te brengen? Dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van onze ophaalservice. Tegen een vast tarief wordt uw auto op de gewenste locatie opgehaald. Zo heeft u al helemaal geen omkijken meer naar de hele reparatie.


Bent u een collega autobedrijf en wilt u die distributiekettingwissel uitbesteden? Wij staan ook voor jullie klaar.314 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page