top of page

BMW distributieketting vervangen 116i 118i 120i N43 E81 E82 E87 E88

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

BMW distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Met 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd de beste kwaliteit en prijs voor het vervangen van de distributieketting van uw BMW.


BMW DISTRIBUTIEKETTING PROBLEEM

Hoor je een ratelend of klapperend geluid tijdens het starten, het optrekken of bij een verhoogde toerental van je BMW 116i, 118i of 120i? Dan is hoogstwaarschijnlijk de distributieketting de boosdoener. Een aantal motoren van BMW lijden aan vroegtijdig falen van de distributieketting. De benzine-motoren met de motorcode N43 is hier een klassieke voorbeelden van.


Deze motor is te vinden in de BMW:

BMW 116i (E81 E82 E87 E88)

BMW 118i (E81 E82 E87 E88)

BMW 120i (E81 E82 E87 E88)


De distributieketting in deze motoren is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee.

Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start. Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand.


Als u bij het (koud) starten ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen met als gevolg: ernstige motorschade. Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!


De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van BMW of MINI is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit Belgie en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van BMW/ MINI van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een complete distributiekettingset. Deze set bevat, naast de distributieketting(en), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor een perfecte distributiewissel.


Wat is inbegrepen in deze distributieset:

  • Distributieketting

  • Distributiekettinggeleiders

  • Distributiekettingspanner

  • Krukastandwiel

  • Kleppendekselpakking

  • Krukaskeerring

  • Oliefilter

  • Motorolie

  • Diverse bevestigingsmateriaal


WAT ZIJN DE KOSTEN?

De totale kosten voor de distributiekettingwissel bij N43-motor zijn €749,- incl. btw, montage en garantie!


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL?

Dankzij onze kennis en ervaring is de distributieketting van uw BMW/MINI snel vervangen: in de meeste gevallen is de distributiewissel bij een N43-motor binnen 1 werkdag klaar.


WAAROM DE DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ MAGO AUTOMOTIVE:

- Vakkundige vervanging volgens de normen van BMW

- 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

- Gratis offerte op maat van uw BMW 116i, 118i of 120i

- Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


De 3 beloftes van MAGO Automotive:

1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw BMW. Daarover waken is deel van ons vak. Wij monteren uitsluitend originele (gemodificeerde) distributiekettingen. Deze kettingen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Voor u een waarborg van een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging!

2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.

3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, wordt u eerst ingelicht en vragen we u om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus!


AFSPRAAK MAKEN?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


Met vriendelijke groet,


MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Trefwoorden:

Bmw distributieketting probleem

Bmw distributieketting vervangen kosten

Bmw 116i distributieketting vervangen

bmw 118i distributieketting vervangen

bmw 120i distributieketting vervangen

bmw kosten distributieketting vervangen

bmw distributieketting vervangen kosten

bmw n43 motor problemen

bmw n43 distributieketting vervangen

Bmw 116i motor problemen

bmw 118i motor problemen

bmw 120i motor problemen

bmw 116i motorstoring

Bmw 118i motorstoring

bmw 120i motorstoring

5.692 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page