top of page

Mercedes C350 ratelend geluid bij het starten


Bent u in het bezit van een Mercedes C350 met de 3.5 V6 M276-motor en hoort u bij het (koud) starten een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de nokkenasverstelling. Rijdt hier niet te lang mee rond en bel of app ons voor een vrijblijvende diagnose.


Hieronder een voorbeeld van een rammelende nokkenasversteller:

HET PROBLEEM: VERSLETEN NOKKENASVERSTELLER

De moderne benzinemotoren van Mercedes hebben een variabele kleptiming systeem, ook bekend als variable valve timing (VVT). Dit systeem verdraait de nokkenas(sen) t.o.v. het nokkenastandwiel dat door de distributieketting wordt aangedreven. Het VVT-systeem wordt gebruikt om de prestaties, het brandstofverbruik of de emissies te verbeteren.


Het VVT-systeem in de M276-motor van Mercedes is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is het verslijten en 'rammelen' van nokkenastandwielen, ook bekend als nokkenasverstellers of nokkenasregelaars. Een rammelende nokkenasversteller kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of als de motor stil heeft gestaan. Een van de oorzaken waarom de nokkenasversteller defect gaat is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de hoge motortemperatuur, vervuiling en de directie injectiesysteem bijdragen aan de verkorte levensduur van de nokkenasversteller.


Wanneer de variabele nokkenasverstelling niet naar behoren werkt kan dit onder meer leiden tot een slechtlopende motor, hoger brandstofverbruik, slechte emissiewaarden en verhoogde motorslijtage( nokkenassen, distributieketting ed.)


De andere vaak voorkomende problemen naast de versleten nokkenasverstellers zijn defecte distributiekettingspanners. Een defect aan de distributie of nokkenasverstelling kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

- P001864, P001764, P001964, P001664, P001985, P0346, P0018, P0019, P001885, P002177 ed.

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


Hieronder een voorbeeld van hoe een versleten kettingspanner klinkt:


DE OPLOSSING: NOKKENASVERSTELLER & KETTINGSPANNER(S) VERVANGEN

Het vervangen van de nokkenasverstellers van de Mercedes C350 is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van nokkenasverstellers bij diverse Mercedes motoren. Jaarlijks vervangen wij veel nokkenasverstellers met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden.


Bij MAGO Automotive wordt de nokkenasverstellers van de Mercedes C350 steeds vervangen door een complete set. Deze set bevat, naast de nokkenasversteller(s), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging.


Wat is minimaal inbegrepen in deze set:

- Nokkenasversteller

- Distributiekettingspanner (gemodificeerd)

- Pakkingen

- Motorolie

- Oliefilter

- Bevestigingsmateriaal

- Arbeidsuren

- Garantie

- BTWHOE LANG DUURT DE REPARATIE BIJ DE MERCEDES C ?


Doorgaans is uw auto binnen 2 werkdag klaar.WAAROM MAGO AUTOMOTIVE ?

  • Vakkundige vervanging volgens de normen van Mercedes Benz

  • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

  • Gratis offerte op maat van uw Mercedes.

  • Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding


Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de reparatie bij uw Mercedes C350. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele onderdelen. Deze zijn van beste kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme nokkenasverstelling met goede krachtoverbrenging!


2. Persoonlijke en transparante service


MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf


Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN ?

Klik op de onderstaande knop voor contact!
Met vriendelijke groet,

MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

Tel.nr: +31 6 84 95 74 05

Distributieketting gerelateerde trefwoorden en klachten:

Mercedes C350 ratelt bij het starten

Mercedes C350 ratelt geluid bij het koud starten

Mercedes C350 klapperend geluid bij het starten

Mercedes C350 distributiekettingspanner vervangen

Mercedes C350 nokkenasversteller vervangen

Mercedes C350 nokkenasregelaar vervangen

Mercedes C350 P001985, P0346 foutcode

Mercedes C350 onregelmatig lopen koude motor

Mercedes C350 onregelmatige lopen bij koude start

Mercedes C350 meerdere misfires

Mercedes C350 meerdere cilinder overslagen

Mercedes C350 timing problemen

Mercedes C350 distributieketting vervangen kosten

Mercedes C350 distributieketting probleem

Mercedes C350 motor problemen


1.368 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page