top of page

NISSAN MICRA DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Ratelend of klapperend geluid bij starten van Nissan Micra? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Wij vervangen de complete distributiekettingset voor €1449,- ALL-IN. Rijd niet verder met versleten distributieketting en voorkom dure motorschade van uw Nissan Micra. Maak direct afspraak voor de distributiewissel!

Renault distributieketting

WANNEER DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ NISSAN JUKE?

Het advies om de distributieketting van Nissan Micra te laten controleren of vervangen tussen 80.000 km en 150.000 km.


De 1.2 HRA2DDT en 1.3 HRDDT motoren van Nissan Juke zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting.

Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd stationair toerental. Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING BIJ NISSAN MICRA?

Het eerst symptoom is dat de ketting gaat rammelen/ratelen bij een koude start


Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet lost komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden  i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Nissan Juke afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


Renault clio distributieketting vervangen

WELKE NISSAN HEEFT EEN DISTRIBUTIEKETTING?

De 1.2 TCE en 1.4 TCE motoren zijn te vinden in de volgende modellen van NISSAN en hebben distributieketting met probleem:

  • Nissan Qashqai

  • Nissan Juke

  • Nissan Micra

WAT KOST HET VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIEKETTING BIJ NISSAN MICRA?

HET VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIEKETTING BIJ  NISSAN JUKE KOST € 1449,- INCL. BTW & MONTAGE.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page