top of page

OPEL ASTRA 1.6 CDTI DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €2499 ALL-IN!

Bijgewerkt op: 12 jan.

Opel Astra 1.6 CDTI distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Met 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd de beste kwaliteit en prijs voor het vervangen van de distributieketting van uw Opel.
Opel Astra 1.6 CDTI distributieketting problemen

Hoor je een ratelend of klapperend geluid tijdens het starten, het optrekken of bij een verhoogde toerental van je Opel? Dan is hoogstwaarschijnlijk de distributieketting de boosdoener. De 1.6 CDTI motor van Opel lijdt aan vroegtijdig falen van de distributieketting. Deze dieselmotor is te vinden in de volgende modellen van Opel:

  • Opel Astra J 1.6 CDTI

  • Opel Astra K 1.6 CDTI

  • Opel Insignia 1.6 CDTI

  • Opel Meriva 1.6 CDTI

  • Opel Mokka 1.6 CDTI

  • Opel Zafira 1.6 CDTI


De distributieketting in deze motoren is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij het optrekken.


Als u bij het (koud) starten ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen met als gevolg: ernstige motorschade. Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Opel afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!


De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

DE OPLOSSING:

Het vervangen van de distributieketting van Opel is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit Belgie en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van Opel van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een complete distributiekettingset. Deze set bevat, naast de distributieketting(en), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor een perfecte distributiewissel.


Wat is minimaal inbegrepen in deze set:

-Distributieketting

-Distributiekettinggeleiders en spanner

-Krukaskeerring

-Distributiehuispakking

-Kleppendekselpakking

-Motorolie en oliefilter

-Diverse bevestigingsmateriaal


WAT ZIJN DE KOSTEN?

Complete distributiewissel bij Opel Astra kost €2499,- inclusief btw en montage


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL?

Dankzij onze kennis en ervaring is de distributieketting van uw Opel Astra snel vervangen: in de meeste gevallen is de distributiewissel bij een 1.6 CDTI motor binnen 3 werkdagen klaar.


WAAROM DE DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ MAGO AUTOMOTIVE:

- Vakkundige vervanging volgens de normen van Opel

- 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

- Gratis offerte op maat van uw Opel

- Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw Opel. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele (gemodificeerde) distributiekettingen. Deze kettingen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Voor u een waarborg van een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging! Om dit tegen de beste prijs aan te kunnen bieden, kopen wij groot in.


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


Met vriendelijke groet,


MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Trefwoorden:

Distributieketting vervangen opel astra 1.6 cdti

Distributieketting vervangen opel zafira 1.6 cdti

Distributieketting vervangen opel insignia 1.6 cdti

Distributieketting vervangen opel meriva 1.6 cdti

Distributieketting vervangen opel mokka 1.6 cdti

opel astra 1.6 cdti distributieketting probleem

opel zafira 1.6 cdti distributieketting probleem

opel insignia 1.6 cdti distributieketting probleem

opel meriva 1.6 cdti distributieketting probleem

opel mokka 1.6 cdti distributieketting probleem

opel astra 1.6 cdti ratelende distributieketting

opel zafira 1.6 cdti ratelende distributieketting

opel insignia 1.6 cdti ratelende distributieketting

opel meriva 1.6 cdti ratelende distributieketting

opel mokka 1.6 cdti ratelende distributieketting


3.504 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page