top of page

OPEL CORSA DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €899 ALL-IN!

Bijgewerkt op: 14 apr. 2023Opel Corsa ratelende distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag! Met 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd de beste prijs van Nederland voor het vervangen van de distributieketting van uw Opel.


HET PROBLEEM

Sommige motoren van Opel lijden onder voortijdig falen van de distributieketting. De 1.0 en de 1.2 benzinemotor met motorcode Z12XEP en Z010XEP is hier helaas een voorbeeld van. Deze motor is te vinden in Opel Corsa en Opel Agila. De distributieketting in deze motor is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk zijn er regelmatig problemen mee. De meest voorkomende probleem is de opgerekte distributieketting.De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische kettingspanner moet dit opvangen. De kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. Doordat deze ketting steeds langer wordt heeft de spanner/geleiderail steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer gaat. De ketting gaat dan ‘ratelen’. Dit is vooral goed hoorbaar bij een ‘koude start’ en eventueel bij verhoogd stationair toerental.


Als u bij het (koud) starten abnormale, ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort aan de zijkant van de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Opel afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.


De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement:

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


Dankzij onze kennis en ervaring, is de distributieketting snel vervangen; in meeste gevallen is de distributiewissel klaar binnen een werkdag!


WAT WORDT ER VERVANGEN?

Bij MAGO Automotive wordt de distributieriem steeds vervangen door een distributiekettingset. Afhankelijk van het merk en type wagen, bevat deze kit naast de distributieketting zelf alle andere onderdelen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging:


-Distributieketting

-Distributiekettinggeleiders en spanner

-Nokkenastandwielen (Niet de nokkenasverstellers!)

-Krukastandwiel

-Distributiehuispakking

-Motorolie en oliefilter


WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ OPEL CORSA?

Opel Corsa C 1.0 1.2 benzine €899 incl. btw

Opel Astra C 1.0 1.2 benzine €899 incl. btw

Opel Agila C 1.0 1.2 benzine €899 incl. btw


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL?

Om de distributieketting te vervangen van uw Opel Corsa of Agila hebben we ongeveer 1 werkdag nodig.


WAAROM DE DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN BIJ MAGO AUTOMOTIVE:

  • Vakkundige vervanging volgens de normen van Opel

  • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

  • Gratis offerte op maat van uw Opel.

  • alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw Opel. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend distributiekettingen van topmerken van gerenommeerde leveranciers. Deze kettingen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging! En om u die tegen de beste prijs aan te kunnen bieden, kopen we vaak direct in bij de groothandel zonder tussenkomst van de grossiers, met bijbehorende voordeel voor uw!


Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


Trefwoorden:

Opel corsa distributieketting vervangen

Opel corsa 1.0 distributieketting vervangen

Opel corsa 1.2 distributieketting vervangen

Opel corsa ratelende distributieketting

Opel corsa onregelmatig lopen koude motor

Opel corsa onregelmatig lopen bij koude start

Opel corsa onregelmatig lopen bij starten

Distributieketting vervangen Opel corsa 1.0 1.2

Distributieketting probleem opel corsa 1.0 1.2


Opel agila distributieketting vervangen

Opel agila 1.0 distributieketting vervangen

Opel agila 1.2 distributieketting vervangen

Opel agila ratelende distributieketting

Opel agila onregelmatig lopen koude motor

Opel agila onregelmatig lopen bij koude start

Opel agila onregelmatig lopen bij starten

Distributieketting vervangen Opel agila 1.0 1.2

Distributieketting probleem opel agila 1.0 1.2

3.545 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page