top of page

PEUGEOT 508 olieverbruik opgelost voor €699,- ALL-IN!

Bijgewerkt op: 14 aug.

Heeft uw Peugeot 508 last van olieverbruik? Dit is vaak te merken aan de blauwe rook of blauwe pluimen uit de uitlaat bij het gas geven. Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de Peugeot met de THP-motor, bij 8 op de 10 gevallen zijn de versleten klepseals/ klepsteelrubbers de oorzaak.


Peugeot waarbij het olieverbruik het meest voorkomt zijn:

 • Peugeot 207

 • Peugeot 208

 • Peugeot 2008

 • Peugeot 308

 • Peugeot 308 CC

 • Peugeot 3008

 • Peugeot 508

 • Peugeot 5008

 • Peugeot RCZ

HET PROBLEEM: VERSLETEN KLEPSEALS/ KLEPSTEELRUBBERS

Olieverbruik is een vaak voorkomend probleem bij de Peugeot 508. De oorzaak van het olieverbruik en hevig roken zijn de uitgedroogde en versleten klepseals oftewel klepsteelrubbers. De klepsteelrubbers worden hard waardoor deze niet meer goed afdichten. Het is essentieel dat de verbrandingsruimte, oftewel de cilinder, goed afgesloten is van de rest van de motor. In zowel de cilinderkop als in het carter bevind zich motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt, zal deze mee verbrandt worden samen met het benzine/luchtmengsel. Hierdoor komt er hevige blauwe rook uit de uitlaat en gaat de motor van uw Peugeot 508 veel olie verbruiken. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit lekken niet mogelijk is.


Wat zijn de klachten bij versleten klepseals?

 1. Hoog olieverbruik (tot wel 1 liter op 750 km -1750 km)

 2. Stinkende uitlaatgassen (verbrande oliegeur na rijden rond de auto)

 3. Blauwe rook uit de uitlaat bij optrekken of verhoging stationair toerental (gas geven)

 4. Zwarte aanslag in de uitlaat

Wat zijn de mogelijke gevolgen als u blijft doorrijden met versleten klepseals?

 • Motor schade door te weinig olie

 • Defect van katalysatoren

 • Afkeur bij APK-keuring

 • Vervuiling van uitlaat en secundair luchtsysteem

DE OPLOSSING: KLEPSEALS VERVANGEN

Het vervangen van de klepseals klepsteelrubbers van Peugeot 508 is een ingewikkelde klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van klepseals. Jaarlijks vervangen wij veel klepseals bij diverse Peugeot modellen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van klepseals vervangen van Peugeot van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive worden de klepseals steeds vervangen door een complete 'klepsealset" . Deze set bevat, naast de klepseals, ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor om de problemen met de klepseals perfect te verhelpen. Voor het vervangen van klepseals heeft MAGO Automotive speciaal gereedschap en expertise in huis, waardoor de cilinderkoppen niet gedemonteerd te hoeven worden van de EP6-motoren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten aangezien er minder onderdelen vervangen worden en er aanzienlijk minder arbeidsuren nodig zijn voor de reparatie. Vakkundig, snel en voor zeer scherpe prijs!


Wat wordt er precies bij vervangen bij het vervangen van de klepseals -klepsteelrubbers?

 1. Alle klepseals, totaal 16 stuks, 4 per cilinder.

 2. Kleppendekselpakking

 3. Diverse bevestigingsmateriaal

Hoe lang duurt het vervangen van de klepseals bij de Peugeot 508?

Voor deze ingreep bent u de auto ongeveer 1 werkdag kwijt, als u de Peugeot ochtends brengt kunt u hem in de meeste gevallen 's avonds weer ophalen.

WAAROM DE KLEPSEALS VAN BMW VERVANGEN BIJ MAGO?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van Peugeot

 • Gebruik van originele of eerste klasse Peugeot onderdelen

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw Peugeot

 • Alle klepseals worden standaard vervangen met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de klepseals vervanging bij uw Peugeot 508. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele of eerste klasse Peugeot onderdelen. Voor u een waarborg van kwaliteitsbehoud zoals dat Peugeot bedoeld heeft!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de klepseals vervangen, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


KOSTEN KLEPSEALS VERVANGEN BIJ PEUGEOT 508

 • De totale kosten voor het vervangen van de klepseals zijn €699 incl. BTW, arbeid en 1 jaar garantie.


AFSPRAAK MAKEN VOOR DIAGNOSE OF KLEPSEALS VERVANGEN?

Klik op het onderstaande knopje voor contact ;)
691 weergaven0 opmerkingen
bottom of page