top of page
1.jpg
Land rover logo.png

RANGE ROVER DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Bent u in het bezit van een Range Rover en hoort u bij het (koud) starten of bij het optrekken (accelereren) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Wij lossen het distributiekettingprobleem op binnen 4 werkdagen voor €4799 all-in!

HET PROBLEEM:  VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING BIJ 5.0 V8-MOTOR VAN RANGE ROVER

De AJ-V8 van RANGE ROVER is voorzien van een vrij zwakke distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 rpm) stationair toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>30000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

Vrijwel alle AJ133 8 cilinder benzinemotoren van RANGE ROVER hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. RANGE ROVER met meeste kettingproblemen zijn: 5.0 V8 met supercharger. In dit blogartikel bespreken wij de distributieketting probleem van de Range Rover 5.0 V8-motor. Deze motor is te vinden in de volgende modellen van RANGE ROVER: 

-Range Rover Sport 5.0 SC (SVR)

-Range Rover Vogue 5.0

De AJ133 werd geproduceerd van 2009 tot 2017 verving alle voorgaande atmosferische 8 cilindermotoren zoals de AJ41 en AJ33S. Hoewel de AJ133 over het algemeen een betrouwbare motor is, worden de eerdere (2009 tot 2014) modellen geplaagd door problemen met de distributieketting. De distributieketting is het grootste probleem bij de Range Rover 5.0 V8-motor. Dit probleem doet zich vooral voor bij motoren (en modellen) die vóór 2014 zijn geproduceerd. In 2015 heeft een modificatie plaatsgevonden, waardoor de kans op verlenging van de kettingen minder werd.

Ratelende geluid bij uw Range Rover? 

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet los komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting zo lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Range Rover afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Range Rover is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de Range Rover V8-motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van Range Rover hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Range Rover. Indien uw Range Rover bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

 

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

PRIJS DISTRIBUTIEWISSEL BIJ EEN RANGE ROVER

Reparatieduur: 4 werkdagen

Reparatiekosten: € 4799,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van Range Rover 5.0 SC:

- Distributiekettingen

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Kleppendekselpakkingen

- Pakkingen van luchtinlaatsysteem

- Pakkingen van het injectiesysteem

- Distributiehuispakking

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

bottom of page