top of page
1.jpg
Land rover logo.png

RATELEND GELUID BIJ STARTEN RANGE ROVER

Heeft u Range Rover en hoort u bij het starten of bij het optrekken een ratelend of klapperend geluid?Hoogstwaarschijnlijk dat de distributieketting is versleten. Rijdt hier niet te lang mee rond en bel of app ons voor een vrijblijvende diagnose. MAGO Autotechniek is een gerenommeerde specialist in distributiewissels!

VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING BIJ DIESEL EN BENZINEMOTOREN VAN RANGE ROVER

De moderne INGENIUM benzine en dieselmotoren van RANGE ROVER zijn voorzien van een vrij zwakke distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van te lange onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de hoge motortemperatuur, vervuiling en de directie injectiesysteem bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

De INGENIEUM-motor is voor het eerst geproduceerd in 2015 verving alle voorgaande Ecoboost en Duratorq motoren. Het is een modulaire motor die  geproduceerd wordt in drie-, vier- en zescilinder versies. De distributieketting is een veel voorkomend probleem bij deze motor. Vrijwel alle varianten (1.5,  2.0 en 3.0-motoren) van RANGE ROVER hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. De INGENIUM-motoren met kettingproblemen zijn te vinden in de volgende modellen van RANGE ROVER:

- RANGE ROVER EVOQUE 2.0 (AJ200 OF AJ200D-VARIANT)

- LAND ROVER DISCOVERY 2.0 (AJ200 OF AJ200D-VARIANT)

- RANGE ROVER SPORT 2.0 (AJ200 OF AJ200D-VARIANT)

- RANGE ROVER VELAR 2.0 (AJ200 OF AJ200D-VARIANT)

- LAND ROVER DISCOVERY 3.0 (AJ300 OF AJ300D-VARIANT)

- RANGE ROVER SPORT 3.0 (AJ300 OF AJ300D-VARIANT)

- RANGE ROVER VELAR 3.0 (AJ300 OF AJ300D-VARIANT)

Ratelende geluid bij uw Range Rover? 

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet los komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting zo lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Range Rover afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Range Rover is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de Range Rover. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van Range Rover hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Range Rover. Indien uw Range Rover bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

 

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

PRIJS DISTRIBUTIEWISSEL BIJ EEN RANGE ROVER 2.0 INGENIEUM-MOTOR

Reparatieduur: 3 werkdagen

Reparatiekosten: € 3199,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van Range Rover 2.0 BENZINE & DIESELMOTOR:

- Distributiekettingen

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Kleppendekselpakkingen

- Pakkingen van luchtinlaatsysteem

- Pakkingen van het injectiesysteem

- Distributiehuispakking

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

PRIJS DISTRIBUTIEWISSEL BIJ EEN RANGE ROVER 3.0 INGENIEUM-MOTOR

Reparatieduur: 4 werkdagen

Reparatiekosten: € 4499,- incl. btw, arbeid en onderdelen.

Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van Range Rover 3.0 SC:

- Distributiekettingen

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Kleppendekselpakkingen

- Pakkingen van luchtinlaatsysteem

- Pakkingen van het injectiesysteem

- Distributiehuispakking

- Oliefilter

- Motorolie

- Diverse bevestigingsmateriaal

bottom of page