Pagina is in aanmaak..
Pagina is in aanmaak..
Pagina is in aanmaak..
VW VOLKSWAGEN 1.4 TSI DISTRIBUTIEKETTING PROBLEEM
Sommige motoren van Volkswagen lijden onder vroegtijdig falen van de distributieketting. De 1.4 TSI benzinemotor met motorcode CAXA, CAXC, CAVD, CTHD ed. is hier een klassieke voorbeeld van. De distributieketting in deze 1.4 TSI-motor is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting.
Als u bij het (koud) starten ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Volkswagen beter afslepen. Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!
Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:
-
Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement
-
Slecht/onregelmatig stationair lopen
-
De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden
-
Er kan geratel uit de motor komen
De 1.4 TSI-motor is te vinden in de volgende modellen van Volkswagen:
-
VW Golf 5 1.4 TSI
-
VW Golf Plus 1.4 TSI
-
VW Golf 6 1.4 TSI
-
VW Scirocco 1.4 TSI
-
VW Touran 1.4 TSI
-
VW Sharan 1.4 TSI
-
VW Jetta 1.4 TSI
-
VW Passat 1.4 TSI
-
VW Tiguan 1.4 TSI
Hoe lossen wij dit op?
Door de opgerekte distributieketting raakt de timing van de motor verstoord . Wij zetten deze weer correct bij en vervangen compleet de volgende onderdelen & vloeistoffen:
-
Distributieketting
-
Distributiekettingspanner
-
Distributiekettinggeleiders
-
Distributiehuispakking
-
Krukaskeerring
-
Motorolie
-
Oliefilter
1.4 TSI tot 125 PK
Bijvoorbeeld de CAXA, CAXC-motor die origineel maximaal 125 pk heeft.
1.4 TSI boven 125 PK
Bijvoorbeeld de CAVD, CTHD-motor die origineel boven de 125 pk heeft.
* In sommige gevallen gaat de nokkenasversteller weleens kapot. Dit is vaak het geval als er te lang wordt doorgereden met opgerekte ketting. De nokkenasversteller krijgt dan tikken en schokken van de ongespannen ketting waardoor het interne hydraulische mechanisme verslijt/beschadigd raakt. Hierdoor kan op den duur de inlaatnokkenas niet correct worden versteld en kan de auto zijn vermogen en koppel verliezen en zal het brandstofverbruik toenemen. De nokkenasversteller kunnen wij controleren wanneer we halverwege het vervangen van de distributieketting zijn. Mocht deze defect en/of ernstig versleten zijn dan dient deze mee te worden vervangen.