top of page

BMW DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €749 incl. BTW*

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2023HET PROBLEEM: VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING

Heeft u een BMW en hoort u bij het (koud) starten of bij het accelereren(optrekken) een ratelend of klapperend geluid? Dan kan dat wijzen op versleten 'opgerekte' distributieketting. De distributieketting van uw BMW is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt die regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de 'opgerekte' distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand.  Daarnaast kan vervuiling en de directie injectiesysteem bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.


Als u bij het (koud) starten ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort onder de motorkap, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!De andere vaak voorkomende problemen naast de versleten distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


DE OPLOSSING:

Het vervangen van de distributieketting van de BMW is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij diverse BMW motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting van de BMW steeds vervangen door een distributiekettingset. Deze set bevat, naast de distributieketting(en), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor een perfecte distributiewissel.


Wat is minimaal inbegrepen in deze set:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner(s)

- Pakking en afdichtingen

- Motorolie en oliefilterWAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor distributiewissel zijn afhankelijk van het type motor en chassis.


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL?

Dankzij onze kennis en ervaring is de distributieketting  snel vervangen: in de meeste gevallen is de distributiewissel bij een BMW binnen 1 tot 2 werkdagen klaar.WAAROM DE DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ MAGO AUTOMOTIVE:

- Vakkundige vervanging volgens de normen van BMW

- 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

- Gratis offerte op maat van uw BMW

- Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden (zoverre dit mogelijk is) in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw BMW. Daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend distributiekettingen van topkwaliteit. Deze kettingen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Voor u een waarborg van een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging! Om dit tegen de beste prijs aan te kunnen bieden, kopen wij groot in.


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De monteur of de bedrijfsleider zal u altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.AFSPRAAK MAKEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN ?

Klik op de onderstaande knop voor contact!Met vriendelijke groet,


MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


OPHAAL SERVICE:


Heeft u geen tijd of bent u niet in staat uw auto te brengen? Dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van onze ophaalservice. Tegen een vast tarief wordt uw auto op de gewenste locatie opgehaald. Wij kunnen o.a. ophalen in de volgende regio's en steden:


Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Almere, Hilversum, Apeldoorn, Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen, Arnhem, Enschede, Almelo, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Maastricht, Venlo, Heerlen, Sittard. Daarbij ook uit Belgie; Antwerpen, Turnhout, Hasselt, Leuven en Gent.


Trefwoorden:

Bmw distributieketting vervangen kosten

bmw distributieketting problemen

bmw motorstoring

bmw bekende motorproblemen

bmw ratelend geluid bij het starten

wanneer distributieketting vervangen bmw

2.489 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page