top of page

SEAT IBIZA DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €599,-

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden


Seat Ibiza distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag!


Bent u in het bezit van een Seat Ibiza en hoort u bij het (koud) starten een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Rijdt hier niet te lang mee rond en bel of app ons voor een vrijblijvende diagnose.

SEAT distributieketting vervangen

HET PROBLEEM: OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING

Sommige benzinemotoren van SEAT zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 RPM) stationair toerental. Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>30000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

Vrijwel alle 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 2.0 TSI motoren van Seat hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. Deze motoren zijn te vinden in de volgende modellen van Volkswagen:

 • Seat Ibiza 1.2 TSI

 • Seat Ibiza 1.4 TSI

 • Seat Leon 1.2 TSI

 • Seat Leon 1.4 TSI

 • Seat Leon 1.8 TSI

 • Seat Leon 2.0 TSI

 • Seat Altea 1.2 TSI

 • Seat Altea 1.4 TSI

 • Seat Altea 1.8 TSI

De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische kettingspanner moet dit opvangen. De kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. Doordat deze ketting steeds langer wordt heeft de spanner/geleiderail steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer gaat. De ketting gaat dan ‘ratelen’. Dit is vooral goed hoorbaar bij een ‘koude start’ en eventueel bij verhoogd stationair toerental.Als u bij het (koud) starten abnormale, ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort aan de zijkant van de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Seat Leon afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.


De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement:

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Seat Ibiza is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de SEAT motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van Seat Ibiza hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar. Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van SEAT. Indien uw Seat Ibiza bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

WAT WORDT ER VERVANGEN ?

Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een distributiekettingset. Afhankelijk van het merk en type wagen, bevat deze kit naast de distributieketting zelf alle andere onderdelen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging:

 • Distributieketting

 • Distributiekettinggeleiders

 • Distributiekettingspanner

 • Distributiehuispakking

 • Nokkenastandwiel (n.t.b)

 • Krukaskeerring

 • Motorolie

 • Oliefilter

WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ MIJN SEAT IBIZA ?

 • SEAT IBIZA 1.2 TSI-motor kost €599,- incl. BTW

 • SEAT IBIZA 1.4 TSI-motor <125 pk zonder nokkenasversteller kost €599,- incl. BTW

 • SEAT IBIZA 1.4 TSI-motor <125 pk met nokkenasversteller kost €899,- incl.BTW

 • SEAT IBIZA 1.4 TSI-motor >125 pk zonder nokkenasversteller kost €849,- incl. BTW

 • SEAT IBIZA 1.4 TSI-motor >125 pk met nokkenasversteller kost €1149,- incl.BTW

 • SEAT IBIZA 1.8 TSI-motor kost €849,- incl. BTW

* < = minder dan

* > = meer dan


HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL BIJ MIJN SEAT ?


Doorgaans is uw auto binnen 1 werkdag klaar.


WAAROM MAGO AUTOMOTIVE ?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van SEAT

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw SEAT.

 • Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw SEAT. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend 1ste klasse distributiekettingen. Deze kettingen zijn van beste kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.


AFSPRAAK MAKEN OF OFFERTE AANVRAGEN ?

U kunt ons bellen, berichten of appen via de Whatsapplink (kopieer en plak deze in uw gsm-webbrowser): https://wa.me/31684957405


Met vriendelijke groet,

MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Distributieketting gerelateerde trefwoorden en klachten:

Seat distributieketting vervangen kosten

Seat distributieketting probleem

Seat motor problemen

Seat ratelende distributieketting

Seat opgerekte distributieketting

Seat onregelmatig lopen koude motor

Seat onregelmatige lopen bij koude start

Seat meerdere misfires

Seat meerdere cilinder overslagen

Seat timing problemen


Seat leon distributieketting vervangen kosten

Seat leon distributieketting probleem

Seat leon motor problemen

Seat leon ratelende distributieketting

Seat leon opgerekte distributieketting

Seat leon onregelmatig lopen koude motor

Seat leon onregelmatige lopen bij koude start

Seat meerdere misfires

Seat meerdere cilinder overslagen

Seat leon timing problemen


Seat ibiza distributieketting vervangen kosten

Seat ibiza distributieketting probleem

Seat ibiza motor problemen

Seat ibiza ratelende distributieketting

Seat ibiza opgerekte distributieketting

Seat ibiza onregelmatig lopen koude motor

Seat ibiza onregelmatige lopen bij koude start

Seat meerdere misfires

Seat meerdere cilinder overslagen

Seat leon timing problemen


1.166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page