top of page
6_edited.jpg

1.2 TSI DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Ratelende distributieketting vervangen bij de 1.2 TSI-motor? Wij helpen u graag en vervangen de distributieketting binnen 1 werkdag voor €599,- inclusief btw, montage en garantie! De beste prijs-kwaliteitsgarantie gegarandeerd! 

Het probleem: verlengde/ opgerekte distributieketting

Bent u in het bezit van een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat met een 1.2 TSI motor en hoort u bij het (koud) starten of bij het accelereren(optrekken) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op typische 1.2 TSI distributieketting probleem. De distributieketting in de 1.2 TSI motor is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. 

 

Als u bij het (koud) starten ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw VW afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

 

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

13_edited.jpg
Vw polo 1.2 TSI distributieketting.jpg

De oplossing: distributieketting vervangen

Het vervangen van de distributieketting van de 1.2 TSI is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de 1.2 TSI motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting van 1.2 TSI motor steeds vervangen door een distributiekettingset. Deze set bevat, naast de distributieketting(en), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die noodzakelijk zijn voor een perfecte distributiewissel.

 

Wat is minimaal inbegrepen in deze set:

- Distributieketting

- Distributiekettinggeleiders

- Distributiekettingspanner

- Distributiehuispakking

- Motorolie en oliefilter

9_edited.jpg
1.2 tsi distributieketting vervangen

Kosten distributieketting vervangen 1.2 TSI

Distributieketting vervangen bij Volkswagen Polo 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Volkswagen Golf 6 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Volkswagen Beetle 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Volkswagen Caddy 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Audi A1 1.2 TFSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Skoda Octavia 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Skoda Yeti 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Skoda Fabia 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Skoda Rapid  1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Seat Leon 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Seat Ibiza 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Seat Altea (XL) 1.2 TSI kost €599,-

Distributieketting vervangen bij Seat Toledo 1.2 TSI kost €599,-

distributieketting%20vervangen%201_edite
bottom of page