top of page

SKODA FABIA DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN €599,-

Bijgewerkt op: 14 apr. 2023


Skoda Fabia distributieketting vervangen? MAGO Automotive helpt u graag!


Bent u in het bezit van een Skoda Fabia en hoort u bij het (koud) starten een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op een probleem met de distributieketting. Rijdt hier niet te lang mee rond en bel of app ons voor een vrijblijvende diagnose.

SKODA distributieketting vervangen
 

HET PROBLEEM: OPGEREKTE DISTRIBUTIEKETTING

Sommige benzinemotoren van Skoda zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 RPM) stationair toerental. Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>30000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.

Vrijwel alle 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 2.0 TSI motoren van Skoda hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. Deze motoren zijn te vinden in de volgende modellen van Skoda:

 • Skoda Fabia 1.2 TSI

 • Skoda Fabia 1.4 TSI RS

 • Skoda Octavia 1.2 TSI

 • Skoda Octavia 1.4 TSI

 • Skoda Octavia 1.8 TSI

 • Skoda Octavia 2.0 TSI

 • Skoda Rapid 1.2 TSI

 • Skoda Rapid 1.4 TSI

 • Skoda Roomster 1.2 TSI

 • Skoda Superb 1.4 TSI

 • Skoda Superb 1.8 TSI

 • Skoda Superb 2.0 TSI

 • Skoda Yeti 1.2 TSI

 • Skoda Yeti 1.4 TSI

 • Skoda Yeti 1.8 TSI

De distributieketting rekt na verloop van tijd en de hydraulische kettingspanner moet dit opvangen. De kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. Doordat deze ketting steeds langer wordt heeft de spanner/geleiderail steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Op een gegeven moment is de distributieketting dusdanig lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer gaat. De ketting gaat dan ‘ratelen’. Dit is vooral goed hoorbaar bij een ‘koude start’ en eventueel bij verhoogd stationair toerental.Als u bij het (koud) starten abnormale, ratelende, hevige tikkende of slepende geluiden hoort aan de zijkant van de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw Skoda Fabia afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen.


De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement:

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen

 

DE OPLOSSING: DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Het vervangen van de distributieketting van de Skoda Fabia is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de SKODA motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van Skoda Fabia hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar. Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van Skoda. Indien uw Skoda Fabia bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.

 

WAT WORDT ER VERVANGEN ?

Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting steeds vervangen door een distributiekettingset. Afhankelijk van het merk en type wagen, bevat deze kit naast de distributieketting zelf alle andere onderdelen die noodzakelijk zijn voor een perfecte vervanging:

 • Distributieketting

 • Distributiekettinggeleiders

 • Distributiekettingspanner

 • Distributiehuispakking

 • Nokkenastandwiel (n.t.b)

 • Krukaskeerring

 • Motorolie

 • Oliefilter

 

WAT KOST EEN DISTRIBUTIEWISSEL BIJ MIJN SKODA FABIA ?

- SKODA FABIA 1.2 TSI-motor kost €599,- incl. BTW

- SKODA FABIA 1.4 TSI-motor <125 pk zonder nokkenasversteller kost €599,- incl. BTW

- SKODA FABIA 1.4 TSI-motor <125 pk met nokkenasversteller kost €899,- incl.BTW

- SKODA FABIA 1.4 TSI-motor >125 pk zonder nokkenasversteller kost €699,- incl. BTW

- SKODA FABIA 1.4 TSI-motor >125 pk met nokkenasversteller kost €999,- incl.BTW

* < = minder dan

* > = meer dan

 

HOE LANG DUURT DE DISTRIBUTIEWISSEL BIJ MIJN SKODA?


 • Doorgaans is uw auto binnen 1 werkdag klaar.

 

WAAROM MAGO AUTOMOTIVE ?

 • Vakkundige vervanging volgens de normen van SKODA

 • 1 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten

 • Gratis offerte op maat van uw SKODA.

 • Alle distributiewissels worden standaard uitgevoerd met foto-/videoreportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc,.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


1. Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw SKODA. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend 1ste klasse distributiekettingen. Deze kettingen zijn van beste kwaliteit en hebben lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging!


2. Persoonlijke en transparante service

MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.


3. Geen verrassingen achteraf

Bij elk bezoek krijgt u een gratis diagnose en offerte. Laat u de reparatie uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen dus.

 

AFSPRAAK MAKEN OF OFFERTE AANVRAGEN ?

Klik op de onderstaande knop voor contact.


Met vriendelijke groet,

MAGO Automotive

De Run 4318b

5503LN Veldhoven

06-84957405


Distributieketting gerelateerde trefwoorden en klachten:

Skoda fabia distributieketting vervangen kosten

Skoda fabia distributieketting probleem

Skoda fabia motor problemen

Skoda fabia ratelende distributieketting

Skoda fabia opgerekte distributieketting

Skoda fabia onregelmatig lopen koude motor

Skoda fabia onregelmatige lopen bij koude start

skoda fabia meerdere misfires

Skoda fabia meerdere cilinder overslagen

Skoda fabia problemen

Skoda fabia ketting problemen


Skoda distributieketting vervangen kosten

Skoda distributieketting probleem

Skoda motor problemen

Skoda ratelende distributieketting

Skoda opgerekte distributieketting

Skoda onregelmatig lopen koude motor

Skoda onregelmatige lopen bij koude start

Skoda meerdere misfires

Skoda meerdere cilinder overslagen

Skoda timing problemen


1.118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page