top of page

VW POLO 1.2 TSI RATELENDE DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

Heeft uw een Volkswagen Polo 1.2 TSI een ratelende distributieketting? MAGO Automotive helpt u graag!

Het probleem: opgerekte distributieketting

 

Sommige VW motoren lijden onder voortijdig falen van de distributieketting. De 1.2 TSI benzinemotor die onder andere te vinden is in VW Polo en VW Golf, is hier helaas een voorbeeld van. De motor van de VW Polo is voorzien van een distributieketting welke in theorie onderhoudsvrij zou moeten zijn. In de praktijk zijn er echter regelmatig problemen mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting.

 

De andere vaak voorkomende problemen met de distributie zijn defecte kettingspanner(s), gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

 

 • Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement:

 • Slecht/onregelmatig stationair lopen

 • De motor kan vermogen verliezen

 • Er kan geratel uit de motor komen (ratelende distributieketting)

 • Motor is lawaaierig of rammelt het starten of bij stationaire toerental

Als u bij het (koud) starten ratelende, hevig tikkende of slepende geluiden hoort aan de zijkant van de motor, neem dan z.s.m. contact met ons op. Wij kunnen uw Volkswagen Polo 1.2 TSI diagnosticeren op de problemen met de distributieketting. Tijdig de problemen met distributieketting ontdekken en de ketting vervangen is essentieel bij een CBZB, CBZA en CBZC motor van uw Volkswagen Polo! Wordt de distributieketting té lang dan kan de distributie/timing ieder moment verspringen met ernstige motorschade tot gevolg. Naarmate van tijd kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw VW Polo 1.2 TSI afslepen, doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen. ​

De volgende modellen van Volkswagen zijn voorzien van de 1.2 TSI motor met de distributiekettingprobleem:
VW Golf 6
SeekPng_edited.png
VW Polo
SeekPng_edited.png

hoe lossen wij dit op?

MAGO Automotive is de distributieketting specialist van Nederland met ruime ervaring in Volkswagen motoren! Met meer dan 25 jaar kennis en kunde bieden wij u gegarandeerd een van de beste prijs van Nederland voor het vervangen van de distributieketting van uw VW Polo 1.2 TSI. Voor het vervangen van de distributieketting van de CBZA, CBZB en CBZC-motor hebben wij een vaste all-in prijs van €599,- en worden de volgende onderdelen vervangen met 1 jaar garantie:
 

 • Gemodificeerde distributieketting

 • Distributiekettingspanner

 • Distributiekettinggeleiders

 • Distributiehuispakking

 • Krukaskeerring

 • Motorolie

 • Oliefilter

 • Diverse bevestigingsmateriaal

Hoe lang duurt de distributiewissel bij mijn VW POLO 1.2 TSI?
clock.png

Dankzij onze kennis en ervaring is de distributieketting van uw auto snel vervangen: in meeste gevallen is de distributiewissel bij een 1.2 TSI-motor klaar binnen 1 werkdag! In de ochtend brengen = in de avond ophalen. 

Waarom de distributieketting van uw VW Polo vervangen bij MAGO Automotive?

de 3 beloftes van mago automotive

 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding: Bij MAGO Automotive hoeft u zich geen zorgen te maken over de prijs en de kwaliteit van de distributiewissel bij uw VW Polo. Want daarover waken is deel van ons vak. MAGO Automotive monteert uitsluitend originele of 1ste klasse (gemodificeerde) distributieketting. Deze ketting is van zeer hoge kwaliteit en heeft lange levensduur. Voor u een waarborg voor een sterke en geluidsarme distributieketting met goede krachtoverbrenging! En om u die tegen de beste prijs aan te kunnen bieden, kopen we vaak direct in bij de groothandel zonder tussenkomst van de grossiers, met bijbehorende voordeel voor u!

 • Persoonlijke en transparante service: MAGO Automotive kiest altijd voor een persoonlijke en transparante aanpak. De werkende monteur of de bedrijfsleider zal u zelf altijd te woord staan en luisteren naar uw vragen en opmerkingen. Zodat we u steeds een uitstekende service kunnen bieden. Daarnaast wordt u van begin tot eind up-to-date gehouden met foto's en video's van de werkzaamheden aan uw auto.

 • Geen verrassingen achteraf: Bij elk bezoek krijgt u een diagnose en een gratis offerte. Laat u de distributiewissel uitvoeren, dan is uw eindfactuur gelijk aan de offerte. Indien we tijdens de reparatie nog een bijkomend probleem vaststellen, dan vragen we u eerst om uw akkoord. Geen onaangename verrassingen, dat is een belofte!

Afspraak maken?
U heet interesse in:

Bedankt voor de inzending!

bottom of page