top of page

BMW 530e DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN

€2499,-

3 werkdagen

WANNEER DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ BMW 530E

" Het advies om de distributieketting te vervangen tussen de 150.000 en 250.000 km. "


De B48-motor van BMW 530e is voorzien van een vrij dunne distributieketting.  Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start of bij verhoogd (2500-3000 rpm) stationair toerental.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt, is het aanhouden van lange (>30000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting.


Vrijwel alle N & B-reeks 4 cilinder benzinemotoren van BMW hebben het probleem dat de distributieketting op gaat rekken. BMW-motoren met meeste kettingproblemen zijn: N13, N20, N43, N46, B38 en B48. In dit blogartikel bespreken wij de distributieketting probleem van de BMW B48-motor. Deze motor is te vinden in de volgende BMW 5-SERIES: 


135 kW versie

 • 2017–heden BMW 520i G30/G31

 • 2018-present BMW 530e G30/G31


185 kW versie

 • 2016–heden BMW 530i G30/G31


De B48-motor werd geproduceerd van 2014 tot heden vervangt zijn voorgaande 4-cilindermotor N20-motor. Hoewel de B48 over het algemeen een betrouwbare motor is, wordt hij regelmatig geplaagd door problemen met de distributieketting en VANOS-systeem. De VANOS is het grootste probleem bij de B48-motor. Dit probleem doet zich vooral voor bij motoren (en modellen) die vóór 2019 zijn geproduceerd.


 

RATELEND GELUID BIJ HET STARTEN VAN BMW 530e

Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt echter op oliedruk en oliedruk is alleen aanwezig bij een draaiende motor. In de distributiekettingspanner zit een blokkeer inrichting, zodat de spanner niet terug gaat en de ketting niet los komt te liggen als de motor uit staat. Op een gegeven moment is de distributieketting zo lang geworden dat het spannen van de ketting niet meer mogelijk is. De ketting gaat dan ratelen/rammelen. Hierdoor raakt de distributietiming verstoord en kunnen foutcodes optreden i.c.m. met een brandend motormanagement lampje.

Als u bij het (koud) starten of rijden ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen of breken met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW 330 afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!

De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


HOE LANG GAAT EEN DISTRIBUTIEKETTING VAN BMW 530E

""Afhankelijk van het aangehouden onderhoudsinterval, kan een nieuwe distributieketting doorgaans minstens 150.000 km mee. ""


Het vervangen van de distributieketting van de BMW 530E is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren. MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de BMW-motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.

Voor het vervangen van de distributieketting van BMW 530E hebben wij een vaste all-in prijs met 'zonder-gezeur-reparatie-garantie' van 1 jaar.  Kwaliteit staat bij ons voorop, we staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en gemonteerde onderdelen. Wij werken uitsluitend met originele en 1ste klasse onderdelen, daarbij worden alle distributiewissels uitgevoerd volgens de fabrieksspecificatie van BMW. Indien uw BMW 530E bij ons in onderhoud blijft, wordt de garantie op de distributieketting met 1 jaar verlengd!

Alle distributiekettingwissels worden standaard uitgevoerd met foto-/video rapportage. De bevindingen, gebruikte onderdelen en de verrichte werkzaamheden worden, in hoeverre dit mogelijk is, in beeld gebracht en gedeeld via social medium (whatsapp, telegram, etc.). Wij garanderen vakwerk en dat mag gezien worden.


WAT KOST HET VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIEKETTING VAN BMW 530E?

"Het vervangen van de distributieketting van BMW 530e kost € 2499,- incl. BTW, montage & 12 maanden garantie."


Onderdelen die standaard vervangen worden bij de distributiewissel van BMW 530e zijn:

 • Distributieketting

 • Distributiekettinggeleiders

 • Distributiekettingspanner

 • Kleppendekselpakking

 • Distributiehuispakking

 • Carterpanpakking

 • Krukaskeerring bakzijde

 • Afdichtingen van het injectiesysteem

 • Oliefilter

 • Motorolie

 • Diverse bevestigingsmateriaalbottom of page