top of page

BMW 335d automaat spoelen € 549 all-in!

Bijgewerkt op: 17 sep. 2023

Schakelt de automaat van uw BMW schokkerig of slipt de automaat bij schakelen? Of schakelt de automaat als het koud is niet goed genoeg? Of heeft u een ander probleem met de automaat van uw BMW 335d? Automaat spoelen kan de remedie zijn voor de meest voorkomende problemen met de ZF8HP automaatbak.
HET PROBLEEM: AUTOMAATBAK SCHOKT EN SCHAKELT SLECHT

De automaten van BMW zoals de huidige Steptronic of de oudere DCT, DKG of SMG automatische transmissies hebben naar gelang de gereden kilometers onderhoud nodig. BMW creëert de perceptie dat automaatbakolie nooit vervangen moet worden. ‘Deze gaat een eeuwigheid mee’, maar niets is minder waar. Het niet tijdig verversen van de automaatbakolie van uw BMW zorgt vaak voor schakelproblemen in de automaatbak.

Door interne slijtage, vocht en de afnemende kwaliteit van de olie, verliest de automatische transmissieolie (ATF) zijn krachten. De olie gaat minder goed smeren; de oliekanalen, schakelkleppen en lamellen raken vervuild en verliezen kleine metaaldeeltjes waardoor o.a. schakelen een stuk moeizamer gaat. Als u er niet op tijd bij bent, kan de automaatbak zelfs storingen vertonen. In het ergste geval is een nieuwe of gereviseerde automatische versnellingsbak nodig. Preventief automaatbak spoelen en de olie verversen, kan u dure reparatie/revisie aan de automaat schelen. Spoelen van de automaat geeft dan ook vrijwel altijd een soepeler schakelgedrag bij uw BMW.


DE OPLOSSING: AUTOMAAT SPOELEN

Het spoelen van een automaat is een grondige, veilige en essentiële onderhoudsproces, waarbij alle oude automaat olie vervangen wordt door nieuwe verse olie met een reinigingsadditief die al het vuil en slib uit de automaat spoelt. Dit spoelproces wordt ook wel “Flushen” genoemd.

Flushen/ spoelen gebeurt met lopende motor, gekoppeld aan een speciale spoelmachine. Tijdens dit spoelproces wordt er speciale reinigingsmiddel toegevoegd aan de oude automaat olie in de automaatbak van uw BMW. Het toegevoegde reinigingsmiddel bestaat uit vergelijkbare bestandsdelen die zich standaard al in de automaat olie van de bak bevinden, maar dan in geconcentreerde vorm. Vervolgens gaat de spoelmachine onder normale druk het schakelbrein(mechatronica), koppelomvormer en alles eromheen volledig reinigen op een grondige en veilige manier. Alle losgeweekte vuildeeltjes worden samen met de oude ATF-olie uit de automaatbak gespoeld en wordt de automaatbak geleidelijk voorzien van nieuwe ATF-olie. Terwijl de motor stationair draait wordt er rustig door alle versnellingen geschakeld. Hierdoor komt de nieuwe ATF-olie op alle plaatsen van de transmissie van uw BMW.

Automaat spoelen heeft meerdere voordelen voor uw BMW, het kan de automaatproblemen voorkomen en de klachten met de automaatbak verminderen of wegnemen. Klachten zoals:

- Slecht schakelen

- Slippen, schokken of bonken

- Schommelend toerental

- Verhoogd brandstofverbruik

- Disfunctioneren van de Kick-down

- Gevoelsmatig vermogensverlies


DE PRIJS EN (KWALITEITS)GARANTIE VAN MAGO AUTOMOTIVE

Voor het spoelen van de automaat van BMW hebben wij een vaste all-in prijs. We staan in voor de kwaliteit van de door ons uitgevoerde werkzaamheden, vervangen vloeistoffen en gemonteerde onderdelen. Wij werken daarom uitsluitend met originele automaatbakolie en filters van ZF.
WAT KOST AUTOMAAT SPOELEN BIJ BMW 335d F30 ?

Duur : ongeveer 3 uur.

Reparatiekosten : €549,- incl. btw, arbeid, olie, filters.

Geldig bij de automaatbak BMW ZF6HP & BMW ZF8HP.


WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN OF HEEFT U VRAGEN OVER AUTOMAAT SPOELEN BIJ UW BMW? WHATSAPP ONS VIA WHATSAPPLINK: https://wa.me/31684957405

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page