top of page

BMW 520d automaat spoelen €499 all-in!

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

Schakelt de automaat van uw BMW schokkerig of slipt de automaat bij schakelen? Of schakelt de automaat als het koud is niet goed genoeg? Of heeft u een ander probleem met de automaat van uw BMW 520d F10 of F11? Automaat spoelen kan de remedie zijn voor de meest voorkomende problemen met de ZF8HP automaatbak.
HET PROBLEEM: AUTOMAATBAK SCHOKT EN SCHAKELT SLECHT

De automaten van BMW zoals de huidige Steptronic of de oudere DCT, DKG of SMG automatische transmissies hebben naar gelang de gereden kilometers onderhoud nodig. BMW creëert de perceptie dat automaatbakolie nooit vervangen moet worden. ‘Deze gaat een eeuwigheid mee’, maar niets is minder waar. Het niet tijdig verversen van de automaatbakolie van uw BMW zorgt vaak voor schakelproblemen in de automaatbak.

Door interne slijtage, vocht en de afnemende kwaliteit van de olie, verliest de automatische transmissieolie (ATF) zijn krachten. De olie gaat minder goed smeren; de oliekanalen, schakelkleppen en lamellen raken vervuild en verliezen kleine metaaldeeltjes waardoor o.a. schakelen een stuk moeizamer gaat. Als u er niet op tijd bij bent, kan de automaatbak zelfs storingen vertonen. In het ergste geval is een nieuwe of gereviseerde automatische versnellingsbak nodig. Preventief automaatbak spoelen en de olie verversen, kan u dure reparatie/revisie aan de automaat schelen. Spoelen van de automaat geeft dan ook vrijwel altijd een soepeler schakelgedrag bij uw BMW.


DE OPLOSSING: AUTOMAAT SPOELEN

Het spoelen van een automaat is een grondige, veilige en essentiële onderhoudsproces, waarbij alle oude automaat olie vervangen wordt door nieuwe verse olie met een reinigingsadditief die al het vuil en slib uit de automaat spoelt. Dit spoelproces wordt ook wel “Flushen” genoemd.