BMW X3 xDrive30d distributieketting vervangen €1899 all-inHET (DISTRIBUTIEKETTING) PROBLEEM: VERSLETEN DISTRIBUTIEKETTING

Bent u in het bezit van een BMW X3 xDrive30d met de N57 of B57 motor en hoort u bij het (koud) starten of bij het accelereren(optrekken) een ratelend of klapperend geluid? Dan wijst dat vaak op typische BMW X3 xDrive30d distributieketting probleem. De distributieketting in de BMW X3 xDrive30d N57 of B57 is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee. Het meest voorkomend probleem is de opgerekte distributieketting. Een ratelende distributieketting kan zich al na 4-5 jaar (na productiedatum) voordoen en is dan vooral hoorbaar bij koude start.  Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van lange (>20000 km) onderhoudsintervallen i.c.m. toenemende kilometerstand. 


Als u bij het (koud) starten ratelende, klapperende of slepende geluiden hoort bij de motor, raden we u aan om z.s.m. contact met ons op te nemen. Als u niets onderneemt en door blijft rijden kan/zal de distributieketting té lang of te ‘slap’ worden. De distributie/timing kan hierdoor ieder moment verspringen met als gevolg: ernstige motorschade.  Naarmate de tijd verstrijkt kan/zal het geluid steeds frequenter en heviger worden. Stop met rijden als u de distributie sterk kunt horen en laat uw BMW X3 xDrive30d afslepen.  Doorrijden kan in dit geval ook voor ernstige motorschade zorgen!De andere vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Een defect aan de distributie kan zich op verschillende manieren uiten:


• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement

• Slecht/onregelmatig stationair lopen

• De motor kan vermogen verliezen: schokken/inhouden

• Er kan geratel uit de motor komen


DE OPLOSSING:

Het vervangen van de distributieketting van de BMW X3 xDrive30d is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie perfect uit te kunnen voeren.  MAGO Automotive heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de N57 en B57 motoren. Jaarlijks vervangen wij honderden distributiekettingen met veel tevreden klanten uit alle delen van Nederland. Maar ook klanten uit België en Duitsland weten ons te vinden. Om deze reden zijn wij een van de koplopers van distributiewissel van de provincie Noord-Brabant.


Bij MAGO Automotive wordt de distributieketting van de BMW X3 xDrive30d motor steeds vervangen door een distributiekettingset. Deze set bevat, naast de distributieketting(en), ook andere onderdelen, pakkingen & keerringen die no